Itālijas premjerministre Meloni apmeklē Krievijas zvērību vietas Bučā un Irpiņā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Itālijas premjerministre Džordža Meloni, kas otrdien ieradās Kijivā, apmeklēja arī Kijivas apgabalu, paziņoja apgabala administrācija.

"Delegāciju sagaīdīja Ukrainas prezidenta biroja vadītāja vietnieks Oleksijs Kuleba, Ukrainas ģenerālprokurors Andrijs Kostins, Kijivas apgabala administrācijas priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Dmitro Nazarenko, viņa vietnieki Mikola Boiko un Vitālijs Vlasjuks," teikts administrācijas paziņojumā.

Vizītes laikā Meloni viesojās Bučā, kur viņa apmeklēja baznīcu un Krievijas armijas nogalināto Ukrainas civiliedzīvotāju masu apbedījuma vietu.

Itālijas delegācija apmeklēja arī Irpiņu, kur tā apskatīja izpostīto mājokļu kompleksu "Irpinski Lipki".

"Itālijas valdības vadītāja bija dziļi satriekta par redzēto. Viņa pauda atbalsta vārdus ukraiņu tautai un atzīmēja, ka Ukraina var rēķināties ar Itāliju savā cīņā," pavēstīja Kijivas apgabala administrācija.

Meloni, kura premjerministra amatā stājās oktobrī, bija vairākkārt izteikusi vēlmi apmeklēt Ukrainu, lai apliecinātu Itālijas valdības atbalstu Ukrainai pēc Krievijas atkārtotā iebrukuma.

Kopš kara sākuma Itālija ir sniegusi Ukrainai finansiālu palīdzību un piegādājusi ieročus. Šomēnes Roma nolēma nosūtīt Ukrainai arī mobilas zeme-gaiss raķešu sistēmas, kuras kopīgi izstrādājusi ar Franciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu