Ceļu satiksmes uzraudzības laikā konstatēti vairāki pārkāpumi Jelgavā un Bauskā

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts policija

Pagājušās nedēļas nogalē, 18. un 19. februārī, Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes amatpersonas veica profilaktiskos pasākumus satiksmes uzraudzības jomā vairākās pilsētās, visvairāk pārkāpumu fiksējot Jelgavā un Bauskā.

Kopumā pārbaudīti vairāk nekā 350 transportlīdzekļu vadītāji, fiksējot tādus pārkāpumus kā transportlīdzekļa vadīšana alkohola reibumā, drošības jostu nelietošana, konstatēta arī transportlīdzeklī aizliegta ierīce – antiradars un citi pārkāpumi. Šādi profilaktiskie ceļu satiksmes uzraudzības pasākumi periodiski notiek visā Latvijā un sagaidāmi arī turpmāk jebkurā diennakts laikā un vietā.

18. februārī Dienvidzemgales iecirkņa darbinieki veica uzraudzības pasākumu Jelgavā, kura laikā, pārbaudīti ap 130 transportlīdzekļu vadītāji, no kuriem viens konstatēts alkohola reibumā, par ko sākts arī administratīvā pārkāpuma process. Tajā pašā dienā arī Rietumzemgales iecirkņa amatpersonas veica pastiprinātu ceļu satiksmes jomas uzraudzību Dobelē, kur no aptuveni 100 pārbaudītiem transportlīdzekļu vadītājiem neviens pārkāpums netika konstatēts.

Savukārt 19. februārī, Dienvidzemgales iecirkņa amatpersonām veicot ceļu satiksmes uzraudzības pasākumus gan Jelgavā, gan Bauskā, kopumā pārbaudīti ap 140 automašīnu vadītāji, fiksējot vairākus ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumus: astoņos gadījumos drošības jostu nelietošanu, četros gadījumos personas, vadot transportlīdzekli, lietojušas mobilos tālruņus; vienā gadījumā konstatēts, ka transportlīdzekļa vadītāja apliecībai beidzies derīguma termiņš.

Tāpat fiksēts transportlīdzeklis, kura stiklu tonējums neatbilst noteiktajiem standartiem, un konstatēts autovadītājs, pie kura transportlīdzeklī atradās aizliegta ierīce – antiradars. Par fiksētajiem pārkāpumiem attiecīgi sāktas administratīvās lietvedības, lai personas sauktu pie atbildības.

Valsts policija vērš uzmanību, ka šādi profilaktiskie ceļu satiksmes uzraudzības pasākumi periodiski tiek rīkoti dažādās vietās Latvijā un sagaidāmi jebkurā diennakts brīdī arī turpmāk, lai konstatētu un novērstu ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumus rūpēs par iedzīvotāju drošību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu