Medijs: Pirms Baidena vizītes Ukrainā Krievija veica raķetes "Sarmat" izmēģinājumu, tas izgāzās (13)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: HANDOUT/AFP

Vašingtona uzskata, ka Krievija īsi pirms ASV prezidenta Džo Baidena vizītes Ukrainā veica starpkontinentālās ballistiskās raķetes "Sarmat" izmēģinājumu, taču tas bija neveiksmīgs, vēsta ASV medijs CNN, atsaucoties uz avotiem valdībā.

Viena no amatpersonām norādīja, ka Krievija iepriekš bija paziņojusi ASV par gaidāmajiem raķešu izmēģinājumiem, lai izvairītos no konfliktsituācijām. Pārbaudes neradīja risku ASV, tās netiek uzskatītas par "anomāliju vai eskalāciju", piebilda cita amatpersona.

Informācija par raķetes izmēģinājuma laiku ir pretrunīga. Kāds no avotiem medijam CNN norādīja, ka Krievija izmēģinājumu veikusi tieši pirms Džo Baidena ierašanās Ukrainā, bet kāda cita amatpersona precīzu izmēģinājuma laiku neminēja, vien norādīja, ka tas noticis 20. februārī.

ASV medija "Bloomberg" rīcībā esošā informācija norāda, ka raķetes izmēģinājums noteikti nav noticis laikā, kad Baidens atradies Kijivā.

TVNET jau vēstīja, ka ASV prezidents Džo Baidens pirmdien, 20. februārī, ieradās iepriekš neizziņotā vizītē Ukrainas galvaspilsētā Kijivā. Šī bija pirmā Baidena vizīte Ukrainā, kopš Krievija pirms gada sāka pilna apjoma iebrukumu Ukrainā.

Īsi pirms notikušās ASV prezidenta Džo Baidena vizītes Ukrainā par to informēta Krievija, pavēstījis ASV nacionālās drošības padomnieks Džeiks Salivans. 

"Ņemot vērā šīs komunikācijas sensitīvo dabu, es neizteikšos par to, kā viņi atbildēja vai precīzi kādas dabas bija mūsu vēstījums, bet varu apstiprināt, ka mēs sniedzām šādu paziņojumu," žurnālistiem apliecināja Salivans.

Informācija sniegta dažas stundas pirms Baidena brauciena.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu