KNAB par dienesta viltojumu rosinājis apsūdzēt divus Ogres novada pašvaldības policistus (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ogres Novada pašvaldība

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) rosinājis Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūrai sākt kriminālvajāšanu pret divām Ogres novada pašvaldības policijas amatpersonām par dienesta viltojumu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās, informēja KNAB.

Tāpat KNAB vienam no policijas darbiniekiem inkriminē neizpaužamu ziņu, kas nav valsts noslēpums, izpaušanu, kā arī kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu.

KNAB izmeklēšanā iegūtie pierādījumi liecina, ka Ogres novada pašvaldības policists vairākkārt izpauda trešajām personām datu informācijas sistēmā esošu ierobežotas pieejamības informāciju par konkrētiem automašīnu īpašniekiem un automašīnu reģistrācijas apliecību numuriem.

Par šādas informācijas izpaušanu amatpersona pieprasīja un saņēma kopumā 100 eiro kukuli. Izmeklētie noziedzīgie nodarījumi īstenoti laikā no 2022. gada 13. decembra līdz 15.decembrim un atklāti sadarbībā ar Ceļu satiksmes drošības direkcijas Pretkorupcijas daļu.

Tāpat KNAB pirmstiesas izmeklēšanā noskaidroja, ka iepriekšminētā amatpersona ar savu kolēģi veica dienesta viltojumu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās. Proti, viena amatpersona parakstīja ar atpakaļejošu datumu dokumentu, kas satur apzināti nepatiesu informāciju, savukārt otra amatpersona - viltoto dokumentu iesniedza valsts iestādei.

KNAB kriminālprocesu sāka 2022. gada 15. decembrī.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu