Saakašvili veselības stāvoklis pasliktinās (1)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Bijušā Gruzijas prezidenta Mihaila Saakašvili veselības stāvoklis pasliktinās straujā svara zuduma dēļ, trešdien paziņojuši Saakašvili ārsti.

Saakašvili aizturēja Gruzijas policija, kad viņš 2021.gadā atgriezās dzimtenē. Pirms tam Gruzijas tiesa 2018.gadā aizmuguriski piesprieda viņam sešu gadu cietumsodu, cita starpā par varas ļaunprātīgu izmantošanu laikā, kad viņš bija valsts prezidents. Viņa atbalstītāji apgalvo, ka apsūdzības ir politiski motivētas un tās virza pašlaik valdošā partija "Gruzijas sapnis".

Atrodoties apcietinājumā, Saakašvili veselības stāvoklis esot būtiski pasliktinājies.

Kopš pagājušā gada beigām Saakašvili atrodas slimnīcā. Viņš tika hospitalizēts 50 dienas pēc badastreika sākšanas, protestējot pret aizturēšanu.

Saakašvili advokāti un ārsti ir vairākkārt pauduši satraukumu par viņa veselības stāvokļa pasliktināšanos.

Saakašvili ārste Tamāra Davarašvili trešdien preses konferencē sacīja, ka Saakašvili drīzumā varētu nonākt intensīvās aprūpes nodaļā.

"Pacienta stāvoklis kļūst smags," viņa sacīja, piebilstot, ka viņa svars un ķermeņa masa ir ārkārtīgi zema.

Saakašvili, kurš 2021.gada oktobrī aizturēšanas brīdī svēra 115 kilogramus, tagad sver vairs tikai 67 kilogramus.

Pagājušajā nedēļā vairāk nekā 570 Eiropas Parlamenta (EP) locekļu pieņēma rezolūciju, kurā Gruzijas valdība tika aicināta atbrīvot Saakašvili un atļaut viņam saņemt medicīnisko ārstēšanu ārvalstīs.

Arī Polijas, Ukrainas un Moldovas līderi nākuši klajā ar līdzīgiem aicinājumiem.

Gruzijas tiesa februāra sākumā noraidīja Saakašvili lūgumu veselības stāvokļa dēļ atlikt viņam piespriestā cietumsoda izciešanu.

ASV ārstu grupa ir paziņojusi, ka Saakašvili cieš no nopietnām neiroloģiskām, kuņģa-zarnu trakta un ortopēdiskām problēmām.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu