Kā mācītājs reiz centās nogalināt savu sievu ar klaburčūsku (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

1991. gada 4. oktobrī ASV pilsētā Skotsboro, Alabamā, policijai un ātrajai palīdzībai tika ziņots par nežēlīgu noziegumu. Kad mediķi ieradās mājas pagalmā, viņus tur sagaidīja sieviete ar asiņojošu brūci rokā. Audi ap to jau bija kļuvuši melni un atmiruši. Kāds bija uzbrukuma ierocis? Pusotru metru gara klaburčūska.

Dokumentālajā filmā “Alabamas čūska”, kas skatāma LMT Viedtelevīzijā, atklāts neticamais un nervus kutinošais stāsts par mācītāja Glena Samerforda lietu. Viņš 1991. gadā centās nogalināt savu sievu Darlēnu Samerfordu, piespiežot viņu iegrūst roku krātiņā, kurā atradās milzu klaburčūska. Par laimi, sieviete izdzīvoja un mācītājs nonāca cietumā, kur atrodas joprojām.

Samerfords bija Vasarsvētku draudzes mācītājs, kurš savās mājās turēja čūskas, kas tika izmantotas reliģiskiem mērķiem. Savus ārprātīgos sprediķus viņš mēdza noturēt Skotsboro pilsētas baznīcā, mēdza runāt mēlēs un darboties ar čūskām.

VIDEO: FILMAS KACEKLIS

Kā vēlāk stāstīja viņa sieva Darlēna, vīrs viņu esot apsūdzējis laulības pārkāpšanā un sodījis, liekot iebāzt roku krātiņā, kurā atradusies ārkārtīgi indīgā klaburčūska. Tā sievietei divas reizes iekodusi. Glens pēc tam atteicies izsaukt mediķus, nākamajā dienā – 1991. gada 4. oktobrī – liekot sievai vēlreiz bāzt klaburčūskas kastē roku.

Darlēna no nāves izglābās par mata tiesu, ļaujot pasaulei iepazīties ar savu asinis stindzinošo pieredzi. Kā vēstīts izdevumā “Associated Press”, viņa tiesai stāstīja: “Viņš paņēma cauruli un ar to ļoti stipri iebelza pa krātiņiem, lai čūskas kārtīgi satrakotos. Tad viņš sagrāba mani aiz matiem un teica, ka iegrūdīs manu seju krātiņā, ja es tur neiebāzīšu savu roku. Viņš teica, ka man jāmirst, jo viņš vēlas apprecēt citu sievieti.”

Aizstāvības lieciniece Temija Flipo tiesā gan stāstīja, ka Darlēna tika sakosta, kad mēģinājusi nogalināt savu vīru. Viņa Glenu piedzirdījusi un lūkojusi, lai viņu sakož čūska, tomēr sakosta tika pati. Tiesa, vēlāk atklājās, ka Flipo vairākas naktis pavadījusi Samerfordu mājā, kaut arī noliedza, ka viņai bijušas attiecības ar Glenu.

Pēc tiesas, kas ilga divarpus dienas, toreiz 47 gadus vecajam Glenam Samerfordam tika piespriesti 99 gadi cietumā. Apcietinājuma laikā viņš centās no cietuma izbēgt, tomēr tika notverts. Par to viņš saņēma vēl papildus 30 gadus ieslodzījumā.

2020. gada jūnijā Glenam Samerfordam tika liegta nosacīta atbrīvošana un viņš joprojām atrodas aiz restēm.

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu