Foto Salvadorā 2000 bandu locekļus pārvieto uz "megacietumu" (3)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Centrālamerikas valsts Salvadoras "kara pret bandām" ietvaros uz jaunu "megacietumu" pārvietoti pirmie 2000 ieslodzītie - dažādu noziedzīgo grupējumu locekļi, vēsta raidorganizācija BBC.

Teroristu ieslodzījuma centrs Tekolukā paredzēts apmēram 40 000 ieslodzīto.

Attēlos redzams, kā ieslodzītos ar bandu tetovējumiem puskailus un saslēgtus važās pārved uz jaunizveidoto cietumu. Visi 2000 ieslodzītie uz ieslodzījuma vietu pārvesti reizē, norādījis Salvadoras prezidents Najibs Bukele.

"Tās būs viņu jaunās mājas, kur viņi visi kopā dzīvos gadu desmitiem un nevarēs nodarīt ļaunu pārējiem iedzīvotājiem," uzsvēris Bukele.

Cietuma komplekss sastāv no astoņām ēkām. Katrā no tām ir 32 kameras apmēram 100 kvadrātmetru platībā, kurās tikšot iemitināti "vairāk nekā 100" ieslodzītie. Katrā kamerā būšot tikai divas izlietnes un divi tualetes podi.

Foto: AFP / Scanpix

Salvadorā saistībā ar slepkavību un citu vardarbīgu noziegumu skaita pieaugumu pagājušā gada martā tika izsludināts ārkārtas stāvoklis. Šis Bukeles lēmums ticis kritizēts par to, ka ļauj aizturēt aizdomās turamos bez aresta ordera. Līdz šim aizturēti vairāk nekā 64 000 cilvēku, kuri tiek turēti aizdomās par dalību "MS-13", "Barrio-18" un citos organizētās noziedzības grupējumos.

Salvadoras valdība paziņojusi, ka "kara pret bandām" mērķis esot pilnīga valsts atbrīvošana no organizētās noziedzības grupējumiem.

Cilvēktiesību organizācijas norāda, ka kopā ar bandu locekļiem esot tikuši aizturēti arī nevainīgi cilvēki, kuri piedzīvo "ļaunu, necilvēcīgu un degradējošu apiešanos".

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu