Dzīvesbiedri: Meļķes atteikšanās no "Lielā Kristapa" balvas ir nozīmīgs solidaritātes žests (10)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Aktrise Marija Luīze Meļķe
Aktrise Marija Luīze Meļķe Foto: Paula Čurkste/LETA

Vakar, 26.februārī, protestējot pret Civilās savienības likuma nepieņemšanu un atsakoties no “Lielā Kristapa” statuetes par galvenās aktrises darbu filmā “Neona pavasaris”, aktrise Marija Luīze Meļķe ir izrādījusi nozīmīgu solidaritātes žestu brīdī, kad visu Latvijas ģimeņu tiesiskās aizsardzības un regulējuma nākotne ir neskaidra, norāda kustība “Dzīvesbiedri”.

“Marija Luīze Meļķe filmā “Neona pavasaris” attēlo varoni, ko valsts šobrīd neaizsargā. Lai cik tas nebūtu sāpīgi un emocionāli, aktrise ir atteikusies no savas karjeras augstākā apbalvojuma, lai vērstu uzmanību tam, ka Saeima vēl joprojām nav izpildījusi Satversmes tiesas spriedumus par visu ģimeņu tiesisko aizsardzību. Tas ir ārkārtīgi nozīmīgs solidaritātes žests, kas ir būtisks tūkstošiem Latvijas iedzīvotāju. Tas turpina uzdot jautājumu, kāpēc politiķi nav spējīgi nodrošināt drošu un stabilu nākotni visiem?” norāda “Dzīvesbiedri” vadītājs Kaspars Zālītis.

Saeimai kārtējo reizi nespējot pieņemt Civilās savienības likumu, kustība “Dzīvesbiedri” pērnā gada nogalē platformā ManaBalss.lv sāka parakstu vākšanu iniciatīvai “Sargāsim visas ģimenes”, parakstu slieksni palielinot līdz 25 000 parakstu.

Šobrīd savākti vairāk nekā 12 000 parakstu.

Iniciatīvas mērķis, kā skaidro "Dzīvesbiedri", ir aicināt Saeimu pieņemt tiesisko regulējumu visu ģimeņu, tostarp viendzimumu ģimeņu, un faktiskās kopdzīves tiesiskai atzīšanai un sociālajai aizsardzībai, kā arī nodrošināt pilnvērtīgu Satversmes tiesas spriedumu izpildi.

Kopdzīve ir visātrāk pieaugošais ģimenes modelis Latvijā. Aptuveni katra piektā ģimene Latvijā, kas dzīvo kopā vienā mājoklī, dzīvo nereģistrētās attiecībās. Aptuveni divi no pieciem bērniem piedzimst nereģistrētās attiecībās.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu