Atklāta par 4 miljoniem eiro pārbūvētā Mārupes Mūzikas un mākslas skolas ēka

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Tāfele. Ilustratīvs attēls
Tāfele. Ilustratīvs attēls Foto: Jānis Škapars/TVNET

Jaunmārupē atklāta par nepilniem 4,6 miljoniem eiro pārbūvētā Mārupes Mūzikas un mākslas skolas ēka, informēja pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Žunde.

Skola esot piedzīvojusi ievērojamas pārvērtības - rekonstruēta divstāvu ēka 1024 kvadrātmetru platībā un izbūvēta jauna četrstāvu piebūve 2267 kvadrātmetru platībā.

Turpmāk kvalitatīvu mācību procesu mūsdienīgā un skolas vajadzībām pielāgotā vidē varēs nodrošināt 600 audzēkņiem līdzšinējo 450 vietā.

Mārupes Mūzikas un mākslas skola atrodas Mazcenu alejā 39, Jaunmārupē. Jaunajā skolas ēkā ir četri stāvi, kuros izvietotas kopumā 49 klases mūzikas un mākslas novirziena audzēkņiem, kā arī palīgtelpas un telpas pedagogiem.

Astoņas klases paredzētas mākslas apguvei - stikla, tekstila, vides/papīra un zīda apstrādes klases, keramikas klase ar modernām keramikas apdedzināšanas krāsnīm, klases gleznošanas nodarbībām.

Savukārt 41 klase pielāgota dažādu mūzikas instrumentu apguvei, katrā stāvā izveidota sava mēģinājumu telpa.

Pārbūves laikā ņemta vērā klases sienu un griestu konfigurācija un tās apdares risinājumi, lai nodrošinātu labu akustiku un skaņas izkliedējumu. Tāpat nodrošināta skaņas izolācija, kas ļauj vienā ēkā netraucēti darboties dažādu mūzikas un mākslas novirzienu pārstāvjiem.

Skolā izveidota skaņu ierakstu un kora telpa, plaša izstāžu zāle, datortelpa un bibliotēka. Jaunu izskatu un plašāku skatuvi ieguvusi arī skolas vecā aktu zāle, kurai tagad būs arī piemērotas palīgtelpas.

Būvprojektu izstrādāja SIA "AR.4", bet būvdarbus veica Mārupes novada uzņēmums SIA "Selva būve".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu