Makrons plāno ievērojami samazināt Francijas karavīru skaitu Āfrikā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Francijas prezidents Emanuels Makrons kopīgās ar Ministru prezidentu preses konferences laikā Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā.
Francijas prezidents Emanuels Makrons kopīgās ar Ministru prezidentu preses konferences laikā Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Francijas prezidents Emanuels Makrons pirmdien pavēstīja, ka Āfrikā būtiski tiks samazināta Francijas karavīru klātbūtne.

"Izmaiņas notiks nākamajos mēnešos ar būtisku mūsu skaita samazināšanu un lielāku mūsu afrikāņu partneru klātbūtni šajās bāzēs," pirms vizītes četrās Āfrikas valstīs sacīja Makrons.

Šī "reorganizācija nav iecerēta kā aiziešana", viņš sacīja.

"Mēs paliksim, bet ar mazāku klātbūtnes sfēru. Mēs lielākā mērā veiksim [vietējo karavīru] apmācīšanu, ekipēšanu" atbilstoši viņu vajadzībām, skaidroja Makrons.

Bijušajās Francijas kolonijās Mali un Burkinafaso pēc apvērsumu sarīkošanas vairojās Francijai naidīgi noskaņojumi, kas noveda pie domstarpībām ar Parīzi un franču karavīru izvešanas no šīm valstīm.

Makrons trešdien dosies vizītē uz četrām Āfrikas valstīm, Parīzei cenšoties stiprināt pretsvaru pieaugošajai Ķīnas un Krievijas ietekmei.

Francijas prezidents vispirms Gabonā apmeklēs vides jautājumu samitu, tad dosies uz Angolu, Kongo Republiku un Kongo Demokrātisko Republiku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu