Uz laiku bija slēgta gaisa telpa virs Sanktpēterburgas (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Krievija otrdienas rītā uz laiku bija slēgusi gaisa telpu virs Sanktpēterburgas, liecina vietnē “Flightradar24” pieejamā informācija.

Kā ziņo izdevums “Baza”, Sanktpēterburgā no rīta tika īstenots plāns “Paklājs”, kas tiek izsludināts saistībā ar nelikumīgu valsts gaisa telpas šķērsošanu, kā arī gadījumos, ja gaisa telpā tiek konstatēti nezināmi lidojoši objekti.

Saistībā ar notikušo debesīs arī esot pacēlušies Krievijas armijas iznīcinātāji. Izdevums “Regnum” ziņo, ka debesīs atradušies Krievijas armijas lidmašīnas “Su-35” un “Mig-31”.

Sanktpēterburgas izdevums “Fontanka” ziņoja, ka Krievijas Aizsardzības ministrija esot brīdinājusi Pulkovas lidostas vadību par to, ka apmēram 160 līdz 200 kilometru attālumā no lidostas debesīs pamanīts nezināms lidojošs objekts.

“Telegram” kanāls “112” vēstīja, ka “objekts esot līdzīgs lielam bezpilota lidaparātam”.

Kā paziņoja Krievijas propagandas aģentūra TASS, slēgta gaisa telpa 200 kilometru rādiusā ap Pulkovas lidostu.

Sanktpēterburgas pašvaldība iepriekš ziņoja, ka Pulkovas lidostā visi reisi kavēšoties. Reisu kavēšanās iemeslu pašvaldība neminēja.

Savukārt Krievijas nacionālā lidsabiedrība “Aeroflot” paziņoja, ka līdz plkst.16 atcelti visi aviokompānijas reisi no Pulkovas lidostas.

Neilgi pirms plkst.12 pēc Maskavas laika (plkst.11 pēc Latvijas laika) gan “Baza”, gan “112” ziņoja, ka gaisa telpu virs Sanktpēterburgas atkal sākuši atvērt.

Abu izdevumu rīcībā esošā informācija liecina, ka operācija “Paklājs” esot pārtraukta. Arī spriežot pēc “Flightradar” datiem, lidmašīnas atsākušas lidot uz Pulkovas lidostu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu