No Krievijas autobūves industrijas pāri palikuši tikai gruveši (9)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Saskaņā ar "Rosstat" datiem pagājušajā gadā Krievijā tika saražotas 450 000 pasažieru automašīnas, kas ir visu laiku zemākais rādītājs.

Pagājušajā gadā kopumā visos segmentos tika saražoti 620 000 transportlīdzekļu. Krievijas rūpniecības un tirdzniecības ministra vietnieks Alberts Karimovs sacīja, ka kopējais ražošanas apjoms visos segmentos 2022. gadā salīdzinājumā ar 2021. gadu ir samazinājies par 60%. Savukārt attiecībā uz vieglajiem automobiļiem kritiens bija 67 procenti.

Pēc tam, kad Krievija sāka noziedzīgo iebrukumu Ukrainā, gandrīz pilnībā tika apturēta tās automobiļu ražošana. Piemēram, pagājušā gada aprīlī tika pārdoti par 79% mazāk jauno automobiļu nekā austrumu kaimiņvalstīs.

Lielākā daļa Eiropas un Japānas ražotāju, tostarp "Nissan", "Renault", "Mazda" un "Volkswagen", paziņoja par izstāšanos no Krievijas automašīnu tirgus. Eiropas un Krievijas ražotāju apvienība (AEB) ziņoja, ka tādējādi visu ražotāju vieglo automobiļu pārdošanas apjoms Krievijā samazinājās par 58,8%, sasniedzot 687 400 automobiļus.

Krievijā 2012. gadā tika pārdoti aptuveni trīs miljoni transportlīdzekļu gadā, bet pēc 2014. gada, kad Rietumu valstis piemēroja Krievijai sankcijas Krimas aneksijas dēļ, pārdošanas apjomi strauji kritās.

Tomēr no "Rosstati" datiem izriet, ka 2022. gada decembrī automobiļu ražošana palielinājās par 70% salīdzinājumā ar martu - 40 300 automobiļu.

Saskaņā ar VTB bankas sniegto informāciju - katrai otrajai automašīnai, kas šogad pārdota Krievijā, ir Ķīnas izcelsme. Tomēr analītiķi sagaida, ka šogad pārdošanas apjomi palielināsies par aptuveni 12%.

Krievijā pašlaik automašīnu ražošanu turpina tikai "AvtoVaz", UAZ, GAZ un Ķīnas "Haval". Ņemot to vērā, tirgū nav pietiekami daudz piedāvājumu vai izvēles.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu