Ķīna Taivānas virzienā nosūta 25 kara lidmašīnas un trīs kuģus (1)

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Ķīna trešdienas rītā Taivānas virzienā nosūtījusi 25 militārās lidmašīnas un trīs karakuģus, pavēstīja Taivānas Aizsardzības ministrija.

19 lidmašīnas ielidojušas Taivānas gaisa aizsardzības identifikācijas zonā, bet kuģi turpina uzturēties Taivānas šaurumā.

Taivāna reaģējusi, paceļot gaisā reaktīvos iznīcinātājus, nosūtot kuģus un aktivizējot krasta raķešu aizsardzības sistēmas, lai "cieši monitorētu un atbildētu".

Ķīna šādas aktivitātes izvērš teju katru dienu tā dēvētās pelēkās zonas taktikas ietvaros, kas vērsta uz iebiedēšanu, Taivānas tehnikas noslogošanu, personāla nogurdināšanu un iedzīvotāju morāles graušanu.

Šajā taktikā tiek izmantots arī kiberkarš un dezinformācijas metodes, nepagurstoši tiek īstenoti centieni atņemt Taivānai tās diplomātiskos sabiedrotos.

Taivāna un kontinentālā Ķīna tiek pārvaldītas atsevišķi, kopš 1949.gadā šajā salā patvērās pilsoņkarā sakautā Ķīnas Republikas nacionālistu valdība, bet komunistu ieņemtajā Ķīnas kontinentālajā daļā tika proklamēta Ķīnas Tautas Republika, kas joprojām uzskata Taivānu par savas teritorijas sastāvdaļu.

Taivāna pastāvīgi dzīvo Ķīnas iebrukuma draudu ēnā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu