Brīvprātīgais, kurš Krievijā palīdzēja “Doždj” žurnālistam, nodevis viņu policijā (7)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Krievijas Belgorodas apgabalā aizturēts Krievijas televīzijas kanāla “Doždj” operators Ardens Arkmans. Policijai viņu nodeva brīvprātīgais, kurš operatoram palīdzēja, ziņo Krievijas medijs “Meduza”.

Arkmans aizturēts, jo viņam nav bijusi īpašā caurlaide, kas nepieciešama iebraukšanai Belgorodas apgabala pierobežas zonā.

Par to, ka žurnālistam nav caurlaides, policistiem paziņoja brīvprātīgais, kas viņu atveda uz pierobežas zonu.

Kā informē “Doždj”, brīvprātīgo sauc Jevgeņijs Bakalo. Viņš atvedis operatoru uz ciematu Balgorodas apgabalā. Ciemata centrā viņš piestājis, lai aprunātos ar saviem paziņām.

Paziņām vīrietis norādījis, ka vedot naidīga medija pārstāvi un ka viņš jau iepriekš esot sarunājis ar policistiem, ka viņa automašīna tiks apturēta.

Šo šofera sarunu esot nejauši noklausījies pats Arkmans.

Vēlāk ciematā tiešām ieradās policija. Arkmans un viņa šoferis tika aizturēti un nogādāti robežpunktā. Šoferis vēlāk tika atbrīvots. Policisti pieprasīja “Doždj” operatoram izdzēst visu uzfilmēto materiālu.

“Doždj” darbība Krievijā tika apturēta dažas dienas pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā pagājušā gada 24.februārī. Pagājušā gada vasarā “Doždj” atsāka darbu aiz Krievijas robežām.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu