Saseksas hercogus "izmet" no Frogmoras kotedžas. Princim Harijam vairs nav īpašumu dzimtenē (4)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: SIPA/AP/Scanpix, TVNET kolāža

Saseksas hercogiene un hercogs pēc Lielbritānijas karaļa Čārlza III prasības ir lūgti atbrīvot viņu Lielbritānijas "mājvietu" Frogmoras kotedžu, apstiprinājis hercogu pārstāvis. Kotedža ir vienīgais Saseksas hercogiem piederošais īpašums prinča dzimtenē Lielbritānijā.

Prinča Harija un Meganas pārstāvis apstiprināja šīs ziņas, bet Bakingemas pils komentārus nav sniegusi, ziņo BBC.

Frogmoras muiža, īpašums Vindzoras pils teritorijā Berkšīrā, bija dāvana karaliskajam pārim no mirušās karalienes Elizabetes II. Kotedžai ir bagāta un daudzveidīga vēsture. Karaliene Šarlote, karaļa Džordža III sieva, lika to uzcelt 1792. gadā, lai viņa un viņas meitas varētu tur patverties no galma. Tolaik bija modē bagātajiem būvēt lielas mājas, kas bija maskētas kā idilliskas lauku kotedžas. Tur dzīvojuši arī izdzīvojušie cara Nikolaja II radinieki pēc bēgšanas uz Lielbritāniju pēc Romanovu asiņainās slepkavības, ko boļševiki paveica 1918. gadā.

Princis Harijs un Megana atjaunoja īpašumu par aplēsēm 2,4 miljonu apmērā (2018.–2019. gadā). Sākotnēji izmaksas sedza nodokļu maksātāji, izmantojot suverēnās dotācijas, pirms tās pilnībā atmaksāja pēcāk pats hercogs.

Tiek ziņots, ka Bakingemas pils viņiem lika atstāt īpašumu jau janvārī, dažas dienas pēc tam, kad Harijs publicēja savus memuārus "Spare".

Izskanējušas arī ziņas, ka māja Vindzoras pils teritorijā tika piedāvāta Jorkas hercogam.

Hercogs un hercogiene tagad dzīvo Kalifornijā ar saviem diviem bērniem Ārčiju un Lilibetu. 2020. gadā viņi pārstāja pildīt karaliskos pienākumus un neilgi pēc tam pameta Apvienoto Karalisti.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu