VIDEO ⟩ Kāpēc Latvijā daļa mašīnu nedrīkst iziet tehnisko apskati un piedalīties satiksmē? (7)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Jau pirms kāda laika Latvijas Televīzijas raidījums "4. studija" ziņoja par CNG gāzi un ar to darbināmiem transportlīdzekļiem. Toreiz "Volvo" markas automobilis nevarēja iziet tehnisko apskati, jo nebija vietas, kur pārbaudīt gāzes balonus. Tiesa, arī šoreiz šādas pārbaudes iziet nav iespējams.

Uzņēmuma "Grow Energy" pārvaldnieks Kārlis Bunduls raidījumam stāstīja: "Mums ir biogāzes stacija, mēs to ražojam, attīrām, saspiežam un izmantojam savā transportlīdzeklī, kas ir zaļā enerģija. Problēma ir tāda, ka mūsu uzņēmumā kopā ir aptuveni 35 transportlīdzekļi, kuriem pusei no šī gada 1. janvāra vairs nevaram iziet tehnisko apskati."

"Šogad mēģinājām vienam "Mercedes" transportlīdzeklim iziet tehnisko apskati. Tajā dabūjām vērtējumu "3" par balonu sertifikāciju. Latvijā patlaban neviena iestāde nav akreditējusies, kas varētu veikt šo mašīnu balonu pārbaudi," stāstīja Bunduls.

Bunduls stāsta, ka drīzumā vēl vairākām automašīnām beigsies tehniskā apskate, bet jēga braukt to iziet neesot, jo, dabūjot tajā vērtējumu "3", ceļu satiksmē piedalīties nedrīkstēs. Viņš pauž, ka uzņēmumu, iespējams, piespriedīs maksāt nodokļus ārzemēs, kas pašai valstij par labu nenāks.

CNG gāzes balona mūžs ir aptuveni 20 gadi, bet tā pārbaude jāveic ik pēc četriem gadiem. Taču, kā šo likumu ievērot, valsts nav padomājusi.

Plašāk "4. studijas" sižetā!

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu