Policija Zolitūdē atsavina kokaīnu un marihuānu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Valsts policija

Šā gada 2. marta vakarā un naktī uz piektdienu, 3. martu, Rīgā, Āgenskalnā, Šampēterī, Ziepniekkalnā un Zolitūdē saistībā ar akciju “Drošākas Rīgas mēnesis” tika rīkotas pastiprinātas pārbaudes, lai apkarotu ielu noziedzību un uzraudzītu ceļu satiksmi. Preventīvajos pasākumos piedalījās Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Zemgales iecirkņa likumsargi, piesaistot arī kolēģus no Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes un Rīgas pašvaldības policijas.

Kopumā tika pārbaudīta 131 persona, 21 automašīna, viens motocikls un deviņas spēļu zāles.

Zolitūdes mikrorajonā policisti apturēja kādu automašīnu, kuras vadītājs, 1999. gadā dzimis jaunietis, bija sēdies pie stūres bez iegūtām autovadītāja tiesībām. Savukārt pārmeklējot pasažieri – 2000. gadā dzimušu jaunieti, tika konstatēts, ka pie viņa atrodas 20 gramu kokaīna. Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253.1 panta trešās daļas – par narkotisko vielu neatļautu iegādāšanos un glabāšanu realizācijas nolūkā, ja tas izdarīts ar narkotiskajām vielām lielā apmērā. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Turpinot preventīvos pasākumus, Zolitūdē tika pamanīts kāds vīrietis, kura uzvedība liecināja, ka viņš, iespējams, atrodas narkotisko vielu ietekmē. Viņu pārbaudot, tika konstatēti 6 grami marihuānas. Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253. panta pirmās daļas – par narkotisko vielu neatļautu iegādāšanos, un glabāšanu bez nolūka tās realizēt. Par šādu noziedzīgu nodarījumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz trim gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai probācijas uzraudzība, vai sabiedriskais darbs, vai naudas sods. Tāpat vīrietim nozīmēta ekspertīze.

Tāpat policija veica pārbaudi ar dronu mazdārziņu teritorijā, nolūkā pārbaudīt, vai tur neatrodas nepiederošas personas, taču pārkāpumi netika konstatēti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu