Ungārijas parlamenta delegācija atbalsta Zviedrijas uzņemšanu NATO (2)

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Caisa Rasmussen/TT/EPA

Pēc tikšanās ar Zviedrijas parlamenta spīkeru, kas bija sarīkota, lai izlīdzinātu "politiskās domstarpības", Ungārijas parlamenta delegācija otrdien Stokholmā paziņojusi, ka atbalsta Zviedrijas uzņemšanu NATO.

Daži ungāru likumdevēji pauduši šaubas, vai Zviedrijas un Somijas pieteikumi dalībai NATO būtu atbalstāmi, ņemot vērā "klajos melus", ko Stokholma un Helsinki, viņuprāt, izplatot par Ungārijas demokrātijas stāvokli.

Tomēr Ungārijas delegācija otrdien ļāva noprast, ka parlaments Budapeštā Zviedrijas pieteikumu par dalību NATO galu galā ratificēs.

"Mēs atbalstām Zviedrijas dalību NATO," zviedru ziņu aģentūrai TT norādīja Ungārijas parlamenta spīkera vietnieks Čaba Hende.

"Mēs paudām skaidri, ka Ungārijas valdība, Ungārijas prezidents, premjerministrs un vairums Ungārijas parlamenta deputātu nepārprotami atbalsta Zviedrijas dalību NATO," piebilda Hende.

Viņš arī uzsvēra, ka ir nepieciešams uzlabot Budapeštas un Stokholmas divpusējās attiecības.

Delegācija, kas tikās ar Zviedrijas parlamenta spīkeru Andrēasu Norlēnu, dosies arī uz Somiju, lai tur viestu skaidrību par Budapeštas nostāju.

Bez Ungārijas vēl tikai Turcija nav ratificējusi Somijas un Zviedrijas uzņemšanu NATO.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu