Lukašenko nosauc Zelenski par gnīdu un paziņo, ka izaicinājums esot mests (35)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko, komentējot jautājumu par diversiju pret krievu lidmašīnu A-50 Baltkrievijas lidlaukā, nodēvēja Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski par gnīdu un paziņoja, ka izaicinājums esot mests.

Kā ziņots, februāra beigās Baltkrievijas Mačuļišču militārajā lidlaukā tika veikta diversija, kurā cieta Krievijas agrīnās brīdināšanas un kontroles sistēmas lidmašīna A-50.

Baltkrievijas opozīcija apgalvoja, ka uzbrukumu Krievijas armijas lidmašīnai lidlaukā netālu no Minskas sarīkojuši partizāni un lidmašīna tikusi bojāta.

Savukārt Lukašenko otrdien šajā incidentā vainoja Zelenski, norādot, ka “šādas operācijas netiek īstenotas bez saskaņošanas ar valsts vadītājiem”.

“Prezidents Zelenskis – vienkārši gnīda! Vienkārši gnīda! Gnīda tāpēc, ka viņš skraida ap Baltkrieviju un pieprasa: “Noslēgsim neuzbrukšanas paktu, vienosimies, ka mums ar jums nav nekādu problēmu”. Uz to es esmu atbildējis, ka mēs netaisāmies uzbrukt. Jūs esat dzirdējuši šos visus manus paziņojumus. Tomēr tajā pašā laikā... Nu ko, izaicinājums ir mests,” paziņoja Lukašenko.

Viņš arī piebilda, ka Baltkrievija netaisoties iesaistīties karā.

“Ja jūs domājat, ka, metot šo izaicinājumu, ievilksiet mūs rīt karā, kurš jau šodien notiek visā Eiropā, jūs maldāties,” norādīja diktators.

Lukašenko otrdien arī paziņoja, ka Mačuļiščos notikušo diversiju esot izplānojuši un sagatavojuši Ukrainas un ASV specdienesti un ka saistībā ar notikušo esot aizturēti 20 cilvēki, tostarp arī “ukraiņu specdienestu terorists”.

Lukašenko izteikumus otrdien komentējis Ukrainas prezidenta biroja padomnieks Mihailo Podoļaks.

“Tiksim skaidrībā ar definīcijām. Terorakts – tas ir, kas no Baltkrievijas izšauj raķetes uz Ukrainas pilsētām. Diversija – tas ir, kad no Baltkrievijas teritorijas Ukrainā ieiet izlūku-diversantu grupas. Trieciens pa lidmašīnu A-50 – tas ir pretterorisma pasākums, ko, starp citu, veica vietējie partizāni,” tviterī raksta Podoļaks.

Komentāri (35)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu