Izraēlas reidā Jordānas rietumkrastā nogalināti seši palestīnieši (2)

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Izraēlas armija otrdien veica reidu okupētā Jordānas rietumkrasta Dženīnas pilsētā, izraisot kauju, kurā tika nogalināti vismaz seši palestīnieši un ievainoti 26, paziņoja palestīniešu veselības iestāžu amatpersonas.

Trešdienas rītā palestīniešu kaujinieki izšāva raķeti uz Izraēlu, bet tā nesasniedza mērķi un eksplodēja Gazas joslā, paziņoja izraēlas armija. Raķete aktivizēja brīdinājuma sirēnas Izraēlas dienvidos.

Izraēlas armija paziņoja, ka reidā Dženīnā nogalinājusi aizdomās turēto divu izraēliešu nošaušanā, kas notika pagājušajā nedēļā Jordānas rietumkrasta Havaras pilsētā. Otrdien apšaudē Dženīnā tika ievainoti trīs Izraēlas karavīri, paziņoja Izraēlas policijas pārstāvis.

Dženīnas brigāde, kas ir Dženīnas bēgļu nometnē bāzēts bruņots grupējums, paziņoja, ka tās kaujinieki šāvuši un metuši spridzekļus uz Izraēlas karavīriem. Karavīri bija aplenkuši aizdomās turētā māju nometnes nomalē un apšaudījuši to ar raķetēm.

Otrdienas reids bija kārtējā nāvējošā aizturēšanas operācija, ko Izraēlas armija sarīkojusi Jordānas rietumkrasta ziemeļos. Izraēla mēģina ierobežot augošus palestīniešu jauniešu nemierus Jordānas rietumkrastā.

Palestīnas pašpārvaldes Veselības ministrija paziņoja, ka otrdien Dženīnā tika nošauti seši palestīniešu vīrieši vecumā no 22 līdz 49 gadiem, kā arī ievainoti vēl 26 palestīnieši. Izraēlas drošības spēki identificēja 49 gadus veco Abdelfatahu Harušahu kā grupējuma "Hamas" kaujinieku, kurš nogalinājis divus izraēliešu brāļus Havarā. "Hamas" atzina Harušahu par savu dalībnieku, bet neuzņēmās atbildību par abu izraēliešu nogalināšanu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu