Gruzijas opozīcija paziņo par protestiem ikdienas režīmā (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Gruzijas opozīcija paziņojusi par protestiem ikdienas režīmā, kas turpināšoties līdz uzvarai cīņā pret Gruzijā pirmajā lasījumā apstiprināto likumprojektu par ārvalstu aģentiem.

Protesti pret likumprojektu Gruzijā notiek jau vairākas dienas.

Otrdien Tbilisi policija pret protestētājiem lietoja ūdensmetējus un asaru gāzi.

Kā ziņo Gruzijas televīzijas kanāls “Mtavari”,

Gruzijas opozīcijas pārstāvji jau izsludinājuši jaunas protesta akcijas, kas turpmāk notikšot katru dienu plkst.15 pēc vietējā laika (plkst.13 pēc Latvijas laika).

Protesta akcijas paredzēts rīkot pie Gruzijas parlamenta.

Kā uzsvēra opozīcijas politiķis Nika Melija, protesta akcijas turpināsies tik ilgi, cik nepieciešams.

“Mēs katru dienu pulcēsimies Rustaveli prospektā [pie Gruzijas parlamenta] līdz brīdim, kad viss Rustaveli prospekts atkal kļūs par gruzīnu, nevis krievu prospektu,” norādīja Melija.

Kā ziņots, likumprojekts paredz iekļaut "ārvalstu aģentu" sarakstā nevalstiskās organizācijas (NVO) un medijus, kas, neskaitot ieņēmumus no reklāmām, vismaz 20% finansējuma saņem no ārvalstīm. Par atteikšanos no reģistrēšanās "ārvalstu aģentu" reģistrā varēs uzlikt 25 000 laru jeb 8800 eiro lielu sodanaudu.

Likumprojekts izpelnījies salīdzinājumus ar Krievijas 2012.gadā pieņemto "ārvalstu aģentu" likumu, ko Kremlis izmantojis opozīcijas apspiešanai un neatkarīgo mediju slēgšanai.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu