VIDEO ⟩ Autovadītāja uzvar tiesā Rīgas domi un saņems 1800 eiro kompensāciju par bedrē sabojāto mašīnu (6)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Raidījums "4. studija" atgriezās pie stāsta par automašīnu, kas tika sabojāta, iebraucot bedrē vienā no Rīgas ielām. Sākās tiesvedība starp auto īpašnieci Sarmīti un Rīgas domes Satiksmes departamentu. Nesen Rīgas apgabaltiesa ir pieņēmusi lēmumu, kas nav pārsūdzams, – Rīgas Domes Satiksmes departamentam jāmaksā auto īpašniecei 1800 eiro kompensācija.

Automašīnas īpašniece Sarmīte Valaine, iebraucot bedrē Rīgā, Tvaika ielā, pārsita savam spēkratam divas riepas un sabojāja divus diskus. Uz notikuma vietu izsauca policiju, visu fiksēja un vērsās tiesā pret Rīgas Domes Satiksmes departamentu, lai piedzītu kompensāciju par radītajiem zaudējumiem.

Tiesa lēma par labu Valaines kundzei, taču Satiksmes departaments šo lēmumu par 1800 eiro kompensāciju pārsūdzēja. Nesen Rīgas apgabaltiesa ir pieņēmusi lēmumu, kas nav pārsūdzams, un, lūk, rezultāts.

"Satiksmes departaments iesniedza apelāciju apgabaltiesā, samaksājot valsts nodevu no valsts budžeta 242 eiro, un 28. februārī es saņēmu lēmumu: atteikts ierosināt apelācijas tiesvedību sakarā ar Rīgas domes Satiksmes departamenta apelācijas sūdzību, tātad – es esmu uzvarējusi. Satiksmes departamentam ir jāizmaksā 10 dienu laikā, no 28. februāra sākot, man šī kompensācija par radītajiem zaudējumiem, kas ir 1800 ar vēl kaut ko. Ir jēga tiesāties un gūt uzvaru," skaidroja Sarmīte Valaine.

Plašāk "4. studijas" sižetā!

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu