Īpaši apgrūtināti braukšanas apstākļi uz Rīgas apvedceļa Baltezers-Saulkalne

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Shutterstock

Saistībā ar sniegu un apledojumu ceturtdien, 9. martā, apgrūtināti braukšanas apstākļi teju visu lielo šoseju posmos, un īpaši apgrūtināti braukšanas apstākļi uz Rīgas apvedceļa Baltezers-Saulkalne, informēja VSIA "Latvijas valsts ceļi" pārstāvji.

Šodien uz plkst.12 sniegs un apledojums daudzviet Latvijā apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem. Sniegotos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem.

Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 143 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Ļoti apgrūtināta braukšana šobrīd ir pa Rīgas apvedceļu Baltezers-Saulkalne (A4).

Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir Vidzemes šosejas (A2) posmā no Alūksnes pagrieziena līdz Veclaicenei, Valmieras šosejas (A3) posmā no Stalbes līdz Strenčiem, Rīgas apvedceļa (Baltezers-Saulkalne) (A4) visā garumā un Rīgas apvedceļa (Salaspils-Babīte) (A5) visā garumā.

Tāpat apgrūtināti braukšanas apstākļi Daugavpils šosejas (A6) posmā no Skrīveriem līdz Paterniekiem, Bauskas šosejas (A7) posmā no Iecavas līdz Grenctālei, Liepājas šosejas (A9) posmā no Apšupes krustojuma līdz Skrundai, Ventspils šosejas (A10) posmā no Kūdras līdz Ventspilij.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi arī autoceļa Jēkabpils-Rēzekne-Ludza-Krievijas robeža (Terehova) (A12) visā garumā, autoceļa Krievijas robeža (Grebņeva)-Rēzekne-Daugavpils-Lietuvas robeža (Medumi) (A13) visā garumā un Rēzeknes apvedceļa (A15) visa maršruta garumā, kā arī valsts reģionālā autoceļa Tīnūži-Koknese (P80) posmā no Skrīveru pagrieziena līdz Koknesei.

Uz vietējiem autoceļiem ļoti apgrūtināta braukšana ir Aizkraukles, Alūksnes, Daugavpils, Gulbenes, Valmieras, Cēsu, Jēkabpils, Limbažu, Ludzas, Ogres, Rēzeknes un Preiļu apkaimēs.

Autovadītājiem ir jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot drošu distanci ar priekšā braucošajiem transportlīdzekļiem.

Saglabājas neseno nokrišņu un atkušņa laikā ieviestie masas ierobežojumi uz grants ceļiem pārsvarā Kurzemē un Zemgalē. Transportlīdzekļa masas ierobežojumi ieviesti 106 grants ceļu posmos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu