Armēnija sola palīdzēt Krievijai apiet Rietumu sankcijas (1)

TVNET/UNIAN
CopyLinkedIn Draugiem X
Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs sarunājas ar Armēnijas ārlietu ministru Araratu Mirzojanu G20 ārlietu ministru sanāksmē Ņūdeli, Indijā, 3. martā
Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs sarunājas ar Armēnijas ārlietu ministru Araratu Mirzojanu G20 ārlietu ministru sanāksmē Ņūdeli, Indijā, 3. martā Foto: EPA/Scanpix

Armēnija piedāvājusi Indijai izveidot tirdzniecības koridoru pāri Melnajai jūrai, lai paātrinātu Indijas preču plūsmu uz Krieviju un Eiropu. Šāda iecere nodrošinātu Krieviju ar jaunu tirdzniecības ceļu, apejot Suecas kanālu, vēsta “The Economic Times”.

Jaunais transporta koridors ies paralēli Ziemeļu-Dienvidu transporta koridoram. Tas savienos Mumbaju ar Eiropu caur Irānu un Armēniju, apejot Azerbaidžānu, ar kuru Indijai ir vēsas attiecības, jo tā sadarbojas ar Turciju un Pakistānu.

2023. gada 4. februārī Indija paziņoja, ka tā nav pievienojusies Rietumu sankcijām pret Krievijas Federāciju, taču bankas un finanšu institūcijas ir piesardzīgas attiecībā uz maksājumiem. Indija par Krievijas naftu tirgotājiem maksā Apvienoto Arābu Emirātu valūtā, nevis ASV dolāros.

2023. gada martā kļuva zināms, ka Indijas valūtas regulējums ir ierobežojis norēķinus rūpijās ārpus Indijas. Indijas regulators neļauj Krievijas uzņēmumiem, kuri saņēmuši samaksu par Krievijas naftu rūpijās, tirgot to Maskavas biržā un konvertēt rubļos.

Kopš 2023. gada 8. marta Krievija ir kļuvusi par vadošo naftas piegādātāju Indijai pēc tam, kad Eiropa sankciju ietvaros atteicās no Maskavas piegādēm.

2023. gada 11. martā agresorvalsts Krievija kļuva par Indijas lielāko importētāju, pakāpjoties no 18. vietas uz ceturto.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu