Krievijā ar Stīvena Sīgala piedalīšanos dibinās starptautisku "rusofilu" kustību (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: SPUTNIK/REUTERS

Otrdien Maskavā paredzēta starptautiskas "rusofilu" kustības dibināšana, kas organizēta pēc Bulgārijas nacionālās "rusofilu" kustības līdera Nikolaja Malinova un amerikāņu aktiera Stīvena Sīgala iniciatīvas, vēsta bulgāru laikraksts "Dnevnik".

Ideju atbalstījusi arī Krievijas Ārlietu ministrija, un pasākumā līdz ar ministrijas "īpašo pārstāvi humanitārajiem sakariem ar ASV un Japānu" Sīgalu, kas jau gadiem dzīvo Krievijā, piedalīsies arī pats ministrs Sergejs Lavrovs.

Tikmēr pašā Bulgārijā Malinovam izvirzītas apsūdzības par spiegošanu, un nesen, pamatojoties uz tā dēvēto Magņicka likumu, viņš pakļauts ASV sankcijām par kukuli tiesnesim, kas ļāvis viņam izbraukt no valsts, lai saņemtu Krievijas diktatora Vladimira Putina pasniegto apbalvojumu. Sankcijas piemērotas arī šim tiesnesim.

Februārī Vašingtona sankcijas piemērojusi arī Malinova kontrolētajai partijas "Rusofili par Tēvzemes atdzimšanu".

Malinovs stāsta, ka atbalstu starptautiskas "rusofilu" jeb "krievmīļu" kustības dibināšanai Putins esot izteicis viņu tikšanās laikā vēl 2019.gada novembrī.

Pagaidām nav zināms, vai pēc dibināšanas kongresa Malinovs atgriezīsies Bulgārijā.

Jaundibināmās kustības mērķis esot apvienot visus "patiesos patriotus" dažādās valstīs, kam kopīga ir "mīlestība pret Krieviju un tās kultūru un kas tiecas pēc multipolāras pasaules, kas balstīta tautu tradīcijās",

norādījis galēji reakcionārā krievu televīzijas kanāla "Cargrad" īpašnieks Konstantīns Malofejevs, kas arī piedalīsies jaunās kustības dibināšanas kongresā.

Jaundibināmā organizācija plāno Eiropas Savienībā (ES) organizēt pilsoņu iniciatīvu, lai panāktu pret Krieviju vērsto sankciju atcelšanu, uzstājoties Krievijas valsts televīzijā, pavēstījis Malinovs, kuru "Cargrad" ar sajūsmu apraksta kā "vislielāko krievu starp bulgāriem".

27.februārī, piedaloties Krievijas televīzijas Pirmā kanāla raidījumā "Lielā spēlē" Maliniovs paziņoja, ka tie, kas Maskavu sauc par agresoru, esot "barbari, rusofobi un mūsdienu fašisti".

Tobrīd viņam fonā uz milzu ekrāna tika demonstrēti kadri no Bulgārijas, kuros bija redzami cilvēki, kas, tērpušies t-kreklos ar saukli "Putins ir mūsu prezidents", mīda kājām ES karogu.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu