Kadirovs bažījas par Putina labvēlības zaudēšanu, uzskata ISW

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Čečenijas vadonis Ramzans Kadirovs bažījas, ka viņš varētu zaudēt Krievijas diktatora Vladimira Putina labvēlību, ņemot vērā apstākli, ka čečeniem nav skaļu panākumu Putina sāktajā karā Ukrainā, teikts jaunākajā Kara pētījumu institūta (ISW) jaunākajā ziņojumā.

ISW eksperti analizējuši pirmdien notikušo Putina un Kadirova tikšanos. Viņi pauž viedokli, ka Kadirovs šo tikšanos izmantojis, lai atgādinātu par čečenu kareivjiem Ukrainā, kuri, Kadirova vārdiem izsakoties, pilnībā izpilda visas Putina pavēles un ir “apņēmības pilni rīkoties līdz galam”.

Tikmēr Putins sarunas laikā esot atzinis Čečenijas kareivju lomu un pateicies Kadirovam.

Esot bijis acīmredzams, ka Kadiorvs tikšanās laikā esot jūtami nervozējis.

ISW eksperti uzskata, ka tas var liecināt par to, ka viņš izjutis spiedienu, censties parādīt Čečeniju, sevi un savus kareivjus pozitīvā un produktīvā gaismā, ņemot vērā Putina Ukrainā sākto karu.

ISW uzsver, ka armijas vienībām no Čečenijas šobrīd ir militāra loma frontē Ukrainā. Čečenu spēki veic ierobežotas uzbrukuma darbības Luhansakas apgabalā, tomēr galvenokārt viņu loma ir saistīta ar kārtības uzturēšanu Krievijas okupētajās Ukrainas teritorijās.

Tas liek ISW secināt, ka Kadirovs bažījas par Putina uzticības zaudēšanu, jo viņam faktiski nav ko uzrādīt kaujas panākumu ziņā.

Tiekoties ar Putinu, Kadirovs noteikti cer uzlabot un nostiprināt savu reputāciju.

Savukārt Putins, iespējams, vēlas izdarīt spiedienu uz Kadirovu, lai panāktu lielāku čečenu militāro grupu līdzdalību kaujās Ukrainā, ņemot vērā milzīgos zaudējumus, ko Ukrainā cieš gan Krievijas armija, gan algotņu grupējums “Vagner”.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu