Šogad jau otrai trīnīšu ģimenei piešķirts 15 000 eiro pabalsts

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Valdība šodien, 14. martā, lēma piešķirt vienreizējo pabalstu 15 000 eiro apmērā martā piedzimušo trīnīšu ģimenei.

Jau ziņots, ka Rīgas Dzemdību namā 6.martā tika sagaidīti šī gada otrie trīnīši - divi puikas un meitene. Trīnīšus sauc Filips, Leons un Alise. Trīnīšu vecāki ir Guna un Dmitrijs no Rīgas, kuriem pirms pieciem gadiem pasaulē nāca pirmdzimtais dēls Tomass.

Vienreizējais sociālais pabalsts ir paredzēts ģimenei, kurā ir piedzimuši trīnīši, lai tiktu sniegts materiālais atbalsts ģimenei, ņemot vērā, ka trīs bērnu vienlaicīga piedzimšana un kopšana prasa ievērojami lielākus papildus resursus, liecina Labklājības ministrijas izstrādātais lēmuma projekts.

Vienreizējais sociālais pabalsts saistībā ar trīnīšu piedzimšanu 2013.gadā tika izmaksāts vienai ģimenei, 2014.gadā - piecām ģimenēm, 2015.gadā - trīs ģimenēm, 2016.gadā - divām ģimenēm, 2017.gadā - divām ģimenēm, 2018.gadā - četrām ģimenēm, 2019.gadā - vienai ģimenei, 2020.gadā - vienai ģimenei, 2021.gadā - vienai ģimenei.

Kā vēstīts, februārī valdība lēma piešķirt vienreizējo pabalstu ģimenei, kurai janvārī piedzima šī gada pirmie trīnīši - Emīls, Anna un Miks.

Foto: Andra Levite apciemo šā gada otros piedzimušos trīnīšus

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu