ES komisāre: Vienīgais risinājums, lai glābtu migrantu dzīvības, ir piedāvāt legālu ceļu uz Eiropu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Eiropas Savienības (ES) iekšlietu komisāre Ilva Johansone.
Eiropas Savienības (ES) iekšlietu komisāre Ilva Johansone. Foto: JOHN THYS / POOL / AFP

Vienīgais ilgtspējīgais risinājums, lai glābtu migrantu dzīvības, ir migrantiem piedāvāt legālu ceļu uz Eiropu, otrdien sacīja Eiropas Savienības (ES) iekšlietu komisāre Ilva Johansone.

ES ir jāpiedāvā legāli ceļi uz Eiropu, sacīja komisāre, atbildot uz jautājumu par neseno migrantu kuģa katastrofu ceļā no Lībijas uz Itāliju, kurā dzīvību zaudēja vai pazuda vismaz 100 cilvēki.

"Tas ir vienīgais ilgtspējīgais risinājums, lai glābtu dzīvības, un dzīvību glābšanai vienmēr ir jābūt mūsu pirmajai prioritātei," žurnālistiem Strasbūrā sacīja komisāre.

Eiropas Komisija (EK) otrdien nāca klajā ar paziņojumu par darbu pie ES ārējo robežu aizsardzības un uzsvēra, ka ir svarīga labāka sadarbība dalībvalstu un ES struktūru starpā, arī ar robežu aģentūru "Frontex".

"Es melotu, ja teiktu, ka [šie priekšlikumi] atrisinās visu attiecībā uz dzīvību glābšanu Vidusjūrā," pavēstīja komisāre. "Vienīgais ilgtspējīgais risinājums, lai glābtu dzīvības, ir izvairīties no kontrabandistiem, kas sekmīgi pārdod šos ļoti dārgos, ārkārtīgi bīstamos ceļojumus izmisušiem cilvēkiem, un investēt legālos ceļos."

"Mums ir vajadzīga migrācija uz Eiropas Savienību. Mums daudzās jomās trūkst darba spēka," viņa piebilda.

Vaicāts par Itālijas aizsardzības ministra nule teikto, ka Krievijas algotņu grupējums "Vagner" iedrošina migrāciju uz Eiropu, EK viceprezidents Margaritis Shins sacīja, ka "migrācijas pamatiemesls ir tas, ka cilvēki pārceļas, lai viņiem būtu labāka dzīve vai lai bēgtu no kara un vajāšanām".

Abas ES amatpersonas arī kritizēja Lielbritānijas valdības lēmumu deportēt patvēruma meklētājus uz Ruandu.

"Tā nav mūsu Eiropa. Tas nav Eiropas dzīvesveids," sacīja Shins.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu