Krievijas armija papildinājumu karam Ukrainā tagad meklē arī sieviešu cietumos

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Krievijas armija, cenšoties kompensēt karā Ukrainā ciestos milzīgos dzīvā spēka zaudējumus, sākusi karam vervēt arī ieslodzītās sieviešu cietumos, ziņo Krievijas medijs “The Moscow Times”.

Par to, ka karam Ukrainā Krievijā tagad vervē arī sievietes cietumos, pavēstījusi gan Ukrainas Aizsardzības ministrija, gan nevalstiskā organizācija “Rusj sidjašaja” (“Krievija aiz restēm”).

“Pagājušajā nedēļā Doneckas apgabalā tika pamanīts vilciens ar guļamvagoniem ieslodzīto transportēšanai. Vienā no vagoniem bija sievietes,” teikts pirmdien izplatītajā Ukrainas Aizsardzības ministrijas ikdienas ziņojumā par situāciju frontē.

“Rusj sidjašaja” līdzdibinātāja Olga Romanova apstiprinājusi Ukrainas ministrijas apgalvojumus.

Viņa neatkarīgajam medijam “IStories” apstiprinājusi, ka

Krievija sievietes Krievijas cietumos karam Ukrainā vervē jau vismaz kopš pagājušā gada beigām.

Saskaņā ar “Rusj sidjašaja” rīcībā esošo informāciju, Ukrainā nogādātas jau aptuveni 100 sievietes, kas karam savervētas Krievijas cietumos.

Pagaidām nav skaidrs, vai sievietes karot devušās brīvprātīgi, vai arī tikušas piespiestas.

Ukrainas armija iepriekš arī ziņoja, ka sievietes karošanai Krievijas pusē tiekot vervētas arī sieviešu cietumos, kas atrodas Krievijas okupētajās Ukrainas teritorijās. No viena šāda cietuma Doneckas apgabalā savervētas aptuveni 50 sievietes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu