ASV aicina Krieviju vadīt savus militāros lidaparātus uzmanīgi un profesionāli

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

ASV aizsardzības ministrs Loids Ostins trešdien aicinājis Maskavu vadīt savus militāros lidaparātus uzmanīgi un profesionāli, norādot, ka Krievijas reaktīvā iznīcinātāja un ASV lidrobota sadursme demonstrē riskantu darbību tendenci.

Vašingtona apgalvo, ka Krievijas reaktīvais iznīcinātājs Su-27 otrdien virs Melnās jūras aizķēris ASV bezpilota lidaparātu "MQ-9 Reaper", kas kļuvis nevadāms un to nācies nogāzt jūrā. Maskava noliedz, ka būtu atbildīga par šo incidentu.

"Šī bīstamā epizode ir Krievijas pilotu agresīvās, riskantās un neuzmanīgās darbības sastāvdaļa starptautiskajā gaisa telpā," uzsvēris Ostins.

"Nekļūdieties, ASV turpinās lidot un darboties visur, kur to atļauj starptautiskās tiesības, un Krievijai ir pienākums lietot savas kara lidmašīnas uzmanīgi un profesionāli" piebildis ministrs.

Krievijas iebrukums Ukrainā ir pastiprinājis bažas par tiešu konfrontāciju starp Maskavu un NATO.

ASV izmanto lidrobotus "MQ-9" gan izlūkošanai, gan uzbrukumiem un jau sen lido ar tiem virs Melnā jūras, uzraugot Krievijas karafloti.

Pēdējos gados ASV pazaudējušas vairākus lidrobotus, tai skaitā hutiešu nemiernieki vienu no tiem notrieca ar raķeti virs Jemenas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu