Itālijas izlūkdienests: Medvedevs par 15 miljoniem dolāru pasūtījis Itālijas aizsardzības ministra slepkavību (1)

TVNET/LETA/UNIAN
CopyLinkedIn Draugiem X
Krievijas eksprezidents Dmitrijs Medvedevs
Krievijas eksprezidents Dmitrijs Medvedevs Foto: AP/Scanpix

Krievijas eksprezidents Dmitrijs Medvedevs ir apsolījis algotņu grupējumam "Vagner" 15 miljonus ASV dolāru par Itālijas aizsardzības ministra Gvido Krozeto slepkavību, ziņoja Itālijas laikraksts "Il Foglio", atsaucoties uz Itālijas izlūkdienesta brīdinājumu valdībai par šāda atentāta iespējamu plānošanu.

Itālijas izlūkdienestu ir uztraukuši Medvedeva paziņojumi, kuros viņš nosaucis Krozeto par "retu muļķi", reaģējot uz Itālijas aizsardzības ministra paziņojumu, ka Krievijas tanku ieiešana Kijivā izraisītu Trešo pasaules karu.

Tā kā Medvedevs ir Krievijas Drošības padomes sekretāra vietnieks un ir pietuvināts Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam, tad viņam ir ietekme uz lēmumu pieņemšanu Kremlī.

Laikraksts ziņoja, ka Itālijas izlūkdienests ir pārtvēris grupējumam "Vagner" adresētu Medvedeva "pasūtījumu" nogalināt Krozeto par 15 miljoniem dolāru.

Medvedevs pasūtījis šo atentātu vēl pirms Krozeto paziņojumiem, kuros ministrs apsūdzēja "Vagner" migrācijas krīzes uzkurināšanā, vadot migrantu plūsmas no Āfrikas uz Eiropu.

"Il Foglio" informēja, ka saskaņā ar Itālijas izlūkdienesta datiem grupējumam "Vagner" ir "vismaz divas šūniņas Eiropā: viena - Balkānos, kura pārvietojas starp Serbiju un Albāniju, bet otra - Baltijā ar štābu Igaunijā. Divas vienības ar vairākiem desmitiem karavīru, no kuriem var tikt izveidota patruļa ar mērķi veikt precīzas darbības Itālijā".

"No otras puses, [arī] citu valstu - tādu kā Polija vai Francija - izlūkdienesti ir signalizējuši par analoģiskām bažām. Tomēr G7 valsts valdības locekļa iekļaušana starp paziņotajiem "Vagner" mērķiem skaidri nozīmē riska līmeņa palielināšanos," rakstīja "Il Foglio".

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu