Video Nirzas ciema iedzīvotājus ilgstoši terorizē vīrietis ar cirvi

CopyLinkedIn Draugiem X
Cirvis bluķī. Ilustratīvs foto.
Cirvis bluķī. Ilustratīvs foto. Foto: Evija Trifanova/LETA

Jau aptuveni gadu Ludzas novada Nirzas ciema iedzīvotāji ir satraukti, jo kāds vietējais vīrietis pa ciema centru arvien biežāk pārvietojas ar cirvi rokās un bojā gan privātos, gan pašvaldības īpašumus, vēsta Dienas ziņas.

Valsts policija ir informēta par situāciju, persona aizturēta un sākti jau teju desmit dažāda veida procesi. Tomēr izmeklēšanai ieilgstot, kavējas arī tiesu psihiatriskā ekspertīze, un persona regulāri atgriežas mājup.

Iedzīvotāji atzīst, ka jūtas bezspēcīgi un vairs nezina, kurp vērsties pēc palīdzības. Iedzīvotāji uzrakstījuši vairākus iesniegumus Valsts policijai, kur pēc personas aizturēšanas radās aizdomas par psihiska rakstura traucējumiem un talkā aicināti mediķi.

"Ņemot vērā, ka personai bija acīmredzami psihiski traucējumi, tika izsaukta ātrā medicīniskā palīdzība un persona tika konvojēta uz Psihoneiroloģisko slimnīcu, kurā arī pašreiz atrodas," norādīja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Ziemeļlatgales iecirkņa Izmeklēšanas nodaļas priekšnieks Guntars Kračus.

1987. gadā dzimušais vīrietis mediķu uzraudzībā provizoriski varētu palikt aptuveni mēnesi. Valsts policija tikai martā vien sākusi sešus kriminālprocesus, kur šī persona atzīta par aizdomās turēto, vēl divas iepriekšējās lietas ir tiesā. Viņi norāda uz zināmu absurdu šādās situācijās – ja mediķi tomēr nolems atbrīvot personu, neviens nevar garantēt, ka vardarbība no viņa puses neturpināsies.

Vairāk skaties sižetā!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu