VIDEO ⟩ Videoreģistratoru "etiķete" - ko darīt ar iemūžinātajiem kadriem?

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Manot/Shutterstock

Raidījums "Degpunktā" saņēma kāda skatītāja jautājumu par videoreģistratoru izmantošanu. Viņš kļuvis par aculiecinieku negadījumam un to fiksējis video, bet vīrietis šobrīd nav drošs, kur un kā šo safilmēto materiālu drīkst izmantot, kā arī kam nodot.

Kopš 2018. gada maija prasība par videoreģistratoru reģistrēšanu Datu valsts inspekcijā ir atcelta, tādēļ ikviens var savā automašīnā uzstādīt un izmantot videoreģistratoru bez īpašas atļaujas.

Tomēr ne visu, ko izdevies iemūžināt, drīkst izmantot pēc sirds patikas. Jebkura videomateriāla uzņemšana, kurā ir identificējams konkrēts cilvēks vai cilvēki, kā arī cita būtiska informācija, tiek uzskatīta par personas datu apstrādi.

Tas nenozīmē, ka kādu interesantu vai amizantu situāciju, kuru izdevies nofilmēt, nedrīkst nekādā veidā izmantot. Video ir iespējams anonimizēt, piemēram, aizsedzot spēkratu numurus, māju adreses, cilvēku sejas un jebko citu, kas ļauj identificēt kadros redzamās personas. Vēl jo vairāk – videoreģistratoru ieraksti var kļūt par ļoti būtisku pierādījumu, piemēram, ceļu satiksmes negadījumu izskatīšanā.

Plašāk "Degpunktā" sižetā!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu