Video ⟩ "Mani sauca par pārbēdzēju, dzimtenes nodevēju!" Gruzijā migranti no Krievijas palīdz ukraiņiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: EvaL Miko/Shutterstock

Kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā pērnā gada 24. februārī aptuveni miljons Krievijas iedzīvotāju pameta valsti. Gruzijā ieradušies vismaz 140 000 migrantu no Krievijas. Organizācija "Emigration for Action" jeb "Emigrācija darbībai", ko vada krievi, palīdz cietušajiem ukraiņiem, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Daļa krievu aizbēgusi no mobilizācijas, bet daļai vairs nav bijis iespējams strādāt Krievijā vai nodarboties ar sabiedrisko darbību.

Gruzijā izveidota organizācija "Emigration for Action" jeb "Emigrācija darbībai". Jevgēnijs Žukovs no Maskavas organizāciju izveidoja kopā ar domubiedriem. Jevgēnijam ir politologa izglītība, Krievijā viņš piedalījās protestos pret valdību un rīkoja politisko diskusiju klubus jauniešiem.

"Uzreiz pēc kara sākuma mūsu organizācijas veidotājiem nākotnes izredzes kļuva bēdīgas - tikt aizturētiem, arestētiem vai citādi sodītiem," stāsta Jevgēnijs. Tā viņš nokļuva Gruzijā.

"Mani sauca par pārbēdzēju, dzimtenes nodevēju. Ar labu draugu beidzām sazināties, sākoties karam. Domāju, ka uz visiem laikiem," atklāj Jevgēnijs.

Organizācijā "Emigrācija darbībai" darbojas vairāki desmiti brīvprātīgo no Krievijas. Viņi nodod palīdzību ukraiņiem, piemēram, zāles. 

"Vispieprasītākās ir zāles pret sirds slimībām. Ļoti daudzi saņēmēji, kas pie mums vēršas, ir cilvēki gados, kas atbraukuši no okupētajām teritorijām," stāsta Jevgēnijs.

Organizācijai visvairāk ziedo cilvēki no Krievijas.

Blakus darbojas vēl viena krievu emigrantu organizācija "Frame", rīkojot politiskas diskusijas, kā arī gruzīnu un angļu valodas kursus ikvienam interesentam. Vakaros rīko koncertus un kopīgi skatās filmas. Nesen skatījās "Oskaru" ieguvošo filmu "Navaļnijs".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu