Video ⟩ Daļa Ukrainā nogādāto maskēšanas tīklu izrādījušies brāķi

CopyLinkedIn Draugiem X
Maskēšanās tīkli
Maskēšanās tīkli Foto: Sintija Zandersone/LETA

Līdzīgi kā ierakumu sveces Ukrainai, kas dažbrīd lietas nepareizi, arī maskēšanas tīkli jāpin precīzāk. Pretējā gadījumā tie kara laukā būs ne tikai nederīgi, bet pat bīstami, vēsta Latgales Reģionālā televīzija.

Ukrainā karojošie latvieši atzīst, ka tīklu krāsu toņi ir neprecīzi, audumi smagi un mezgli sieti nevietā. Arī Preiļos un citviet konstatētas kļūdas, tādēļ organizēta nodarbība, kur kopā ar ekspertiem apgūts, kā pareizi veidot kvalitatīvus un tieši kara apstākļiem piemērotus maskēšanās tīklus.

To, ka daļa tīklu tiek veidoti neprecīzi, Latvijā brīvprātīgie uzzināja nesen no Ukrainā karojošajiem. Telefonsarunā Latgales reģionālajai televīzijai to apstiprināja latviešu karavīrs Ukrainā, kurš vēlējās palikt anonīms. Viņa grupa laiku pa laikam saņem tīklus sliktā kvalitātē. Visbiežāk pieļautā kļūda – krāsu un auduma izvēle, kas neatbilst konkrētajiem laika apstākļiem.

Lai turpmāk nepieļautu šādas kļūdas, praktiskas meistarklases tīklu pīšanā būtu jārīko visā Latvijā, uzskata pinēja Vaira Lejniece.

Vairāk skaties sižetā!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu