Daudzi pilsoņi, izvēloties likumdevējus, ir bezatbildīgi, uzsver Represēto apvienība

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Saeimas nams, pie kura paredzēta demonstrācija.
Saeimas nams, pie kura paredzēta demonstrācija. Foto: Agnese Gulbe/LETA

Likumdevēju izvēlē daudzi Latvijas pilsoņi rīkojas bezatbildīgi, šāda nostāja pausta Latvijas Politiski represēto apvienības (LPRA) šodien pieņemtajā rezolūcijā.

LPRA vērtējumā, ir ticis sasniegts "Sibīrijas sapnis atgriezties mājās un dzīvot savā neatkarīgā valstī", taču atjaunotā valsts 33 gados neesot spējusi pārvarēt okupācijas sekas. Asociācijas skatījumā, personīgo brīvību pavadošās atbildības vietā daudzi pilsoņi esot izvēlējušies bezatbildību pret pilsoņa pienākumu valsts vadoņu un likumdevēju izvēlē.

LPRA ieskatā, tas ļauj veikliem, gudriem un mērķtiecīgiem līdzpilsoņiem uzdodoties par latviešu "tautas glābējiem" un "saulvežiem", izmantojot pūļa psiholoģiju un politisko analfabētismu, ieņemt godpilnus un atbildīgus amatus, kas ir ienesīgi pašu biznesam un personīgai labklājībai.

"Ar apbrīnojamu regularitāti, ar neapgāžamu pārliecību un pašapziņu apveltītie vēlētāji savai neapmierinātībai ar sasniegto rezultātu atrod jebkādu skaidrojumu un jebkuru iemeslu, izņemot savu paviršību, prāta kūtrumu, bezatbildību vai politisko nekompetenci," pausts LPRA paziņojumā.

LPRA akcentē, ka par "komunisma cēlājiem audzināti padomju pilsoņi" par saviem priekšstāvjiem izvēlas no sava vidus sev līdzīgos, par autoritātēm atzīst sev tīkamas viduvējības, pilnā mērā izmantojot iegūto vārda brīvību nozākāt ikvienu atšķirīgo un bez viltus pieņemot par patiesību demagoģiju, neatpazīstot valsts vadītāja autoritātes graušanu dažu cilvēku savtīgās interesēs.

"Ar to nācija, par kādu latvieši no zemnieku tautas pārtapa 19.gadsimta vidū, atšķiras no postpadomju pūļa, ka apzinās savas valsts ekskluzīvo vērtību, pilsoņa iespējas un pienākumu tās pārvaldīšanā, celšanā un aizstāvēšanā, kā mūsu vectēvi pirms 100 gadiem Brīvības cīņās, un izvēlas par saviem līderiem un likumdevējiem atšķirīgos, izcilākos, ar atbildību, godaprātu, zināšanām un labiem tikumiem apveltītos," norāda LPRA.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu