Pakistānas un Afganistānas robežreģionu satricinājusi nāvējoša zemestrīce

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Spēcīgā zemestrīcē, kas otrdienas vakarā skāra Pakistānas un Afganistānas robežreģionu, gājuši bojā vismaz 13 cilvēki, bet vairāk nekā simts guvuši ievainojumus, paziņojušas amatpersonas.

6,5 magnitūdas stiprā zemestrīce notika ap plkst.22 (ap plkst.19.30 pēc Latvijas laika), un tās epicentrs atradās Hindukuša kalnos Afganistānas teritorijā. Zemestrīces hipocentrs bija 188 kilometrus zem Zemes virsmas.

Zemestrīcē vissmagāk cietusi Pakistānas ziemeļrietumos esošā Haibaras Pahtūnhvas province, kur vairumā kalnu rajonu izsludināts ārkārtējais stāvoklis, vēstīja vietējās amatpersonas.

Šis provinces Svatas ielejas reģionā vairāk nekā 100 cilvēku šoka stāvoklī tika aizvesti uz slimnīcām, pavēstīja Pakistānas ārkārtas situāciju dienestu preses sekretārs. Lielākā daļa no viņiem vēlāk tika izrakstīti no slimnīcām.

Deviņi cilvēki gāja bojā, sabrūkot ēku jumtiem dažādos rajonos Pakistānas ziemeļrietumos.

Zemestrīce izraisīja zemes nogruvumus dažos Pakistānas kalnu rajonos, radot traucējumus satiksmē. Nomaļos rajonos sagruva vismaz 19 māla kleķa mājas, bet dati par postījumiem vēl tiek vākti.

Spēcīgie pazemes grūdieni pamudināja daudzus cilvēkus atstāt mājokļus un birojus Pakistānas galvaspilsētā Islamabadā. Zemestrīce bija sajūtama arī Tadžikistānā.

Afganistānā ir gājuši bojā vismaz četri cilvēki, bet ievainoti vairāk nekā 70, paziņoja talibu valdības Veselības ministrijas preses sekretārs. Mājas un birojus spēcīgo pazemes grūdienu dēļ atstāja cilvēki arī Kabulā un citur Afganistānā.

Šis rajons ir seismiski aktīvs. 2005.gadā 7,6 magnitūdu zemestrīce prasīja tūkstošiem cilvēku dzīvību Pakistānā un Kašmirā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu