Video Aizliegts, bet dedzina tāpat - atkal uzdarbojas kūlas dedzinātāji

CopyLinkedIn Draugiem X
Kūlas un meža ugunsgrēks Jāņupē
Kūlas un meža ugunsgrēks Jāņupē Foto: Jānis Vingris/TVNET

Neskatoties uz to, ka kūlas dedzināšana ir aizliegta jau gadiem, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) ik pavasari steidz dzēst pērnās zāles ugunsgrēkus. Arī šis pavasaris nav izņēmums, vēsta LTV ziņu dienests.

Bauskas novada Vecsaules pagastā aizvadītajā nedēļas nogalē fiksēts šā gada līdz šim lielākais kūlas ugunsgrēks novadā. Tas izplatījies trīsarpus hektāru platībā. 

VUGD informācija liecina, ka Bauskas pusē šogad fiksēti jau trīs kūlas dedzināšanas gadījumi. Pēdējā no tiem mājas īpašnieks liesmas vairs nav varējis kontrolēt.

"Pēdējie Bauskas notikušie ugunsgrēki… Tātad viens no tiem bija pat apzināta tīša dedzināšana. Un ar šo ugunsgrēku arī strādā Valsts policija, jo visa informācija tika nodota Valsts policijai. Un tur, cik es saprotu, bija jau notverta vainīgā persona," LTV zināja stāstīt VUGD Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka vietnieks Raivis Pužulis.

Valsts policijas pārstāve Ilze Jurēvica ziņo, ka par tīšu kūlas dedzināšanu ir sākts administratīvā pārkāpuma process.

Par šādu pārkāpumu personai var tikt piemērots naudas sods robežās no 280 līdz 700 eiro.

Pērn kūlas dedzināšanas dēļ cietušu cilvēku nebija, informē VUGD. Taču tika iznīcinātas 17 ēkas vai būves, kā arī izdega vairāk nekā viens tūkstotis hektāru, kas rada neatgriezeniskus bojājumus dabai.

Speciālisti atgādināja – lai nebūtu jādedzina kūla, kas ir likuma pārkāpums, jau rudenī ir jāsakopj īpašumi un pavasarī jāļauj zālei augt, izglābjot daudzas dzīvības un arī dabas daudzveidību.

Vairāk skaties LTV sižetā!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu