Jamaikā par narkotiku kontrabandu aizturētajam latvietim noteikta 2 miljonu Jamaikas dolāru liela drošības nauda (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

10.martā Jamaikas lidostā arestēja Latvijas valstspiederīgo, kuru tur aizdomās par mēģinājumu izvest no valsts kokaīnu. 30 gadus vecais vīrietis tika arestēts Normana Menlija starptautiskajā lidostā Kingstonā, Jamaikā, no kuras bija plānojis lidot uz Lielbritāniju. 

Uzreiz pēc notikušā sociālajos tīklos tika publicēts Latvijas iestādēm adresēts lūgums iesaistīties situācijas risināšanā. Vīrieša draugi un tuvinieki norādīja, ka kāds paziņa esot lūdzis uz Lielbritāniju aizvest rumu no Normana Menlija lidostas. Pudeles kasti viņš esot saņēmis lidostā, un tās patiesais saturs viņam neesot bijis zināms.

Apsūdzētajiem - 30 gadus vecajam Latvijas pilsonim un 32 gadus vecajai Normana Menlija lidostas darbiniecei Terikai Milvudai - izvirzītas apsūdzības par kokaīna eksportēšanas mēģinājumu, vēsta Jamaikas mediji. Latvietis tiek apsūdzēts par kokaīna glabāšanu, tirdzniecību un mēģinājumu eksportēt kokaīnu. 

Saskaņā ar tiesā izskanējušo informāciju pie vīrieša tika atrasti 4,4 kilogrami vielas. 

Ceturtdien viņam tika noteikta drošības nauda divu miljonu Jamaikas dolāru apmērā ar nosacījumu, ka viņš atdos ceļošanas dokumentus un uzturēsies Jamaikas adresē, paziņojot par to policijai. Viņam katru dienu būs jāatskaitās policijai.

Milvudai noteikta drošības nauda 500 000 Jamaikas dolāru apmērā ar nosacījumu, ka viņa atdos ceļošanai nepieciešamos dokumentus un trīs reizes nedēļā atskaitīsies policijai.

Advokāts Pīters Čampaņnijs otrdien tiesā lūdza pret drošības naudu atbrīvot viņa klientu - latvieti, jo viņš nedzīvo Jamaikā.

Aizstāvis iesniedza tiesai informāciju, ka latvieša sieva ir ieradusies tiesā un ir atstājusi viņu mājas Teksasā, ASV. Tiek norādīts, ka šajā īpašumā viņas vīrs var uzturēties lietas izskatīšanas laikā. Advokāts piebilda, ka gadījumā, ja tiks piemēroti nosacījumi, viņa klients - latvietis - var jebkurā laikā sazināties ar Jamaikas likumsargiem.

Latvieša advokāts tiesā norādīja, ka latvietis atradās Normana Menlija starptautiskajā lidostā un tika novērots brīdī, kad viņš iepirkās vietējā lidostas veikalā.

Advokāts arī informēja, ka policija pēc tam lūgusi latvietim atļauju viņu pārmeklēt, un viņš esot piekritis. Kad pie Latvijas pilsoņa tika atrastas narkotikas, vīrietis ticis informēts par pārkāpumu un brīdināts. Apsūdzētais latvietis tajā brīdī teicis, ka "viņi man droši vien ir iedevuši nepareizu paku" un "es tādas lietas esmu redzējis tikai filmās", tiesā norādīja advokāts.

Tikmēr otrās apsūdzētās personas advokāts Aleksandrs Šovs lūdza tiesu izskatīt iespēju atbrīvot viņa klienti pret drošības naudu, jo viņa ir divu bērnu māte un viņas aizturēšanas dēļ bērni tagad dzīvo vieni. Normana Menlija Milvuda lidostā nostrādājusi septiņus gadus.

Latvijas pilsonis un Milvuda šobrīd atrodas apcietinājumā.

Nākamā tiesas sēde nozīmēta 29. maijā.

Savukārt Latvijas Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte  atzina, ka ĀM Konsulārais departaments un Latvijas tiesībsargājošās iestādes ir informētas par Latvijas pilsoņa aizturēšanas faktu Jamaikā.

Konsulārās amatpersonas Rīgā uztur regulāru saziņu ar Latvijas goda konsulu Jamaikā un aizturētās personas ģimeni Latvijā. Aizturētajai personai tiesvedības procesā ir nodrošināti juridiskie pārstāvji, kas nodrošina juridisko atbalstu un piedalās tiesas sēdēs.

Goda konsuls ir apmeklējis aizturēto personu un pārliecinājies, ka apstākļi pirmstiesas aizturēšanas iestādē ir apmierinoši.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu