Ieceļošana Latvijā liegta 14 ārzemniekiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts kanceleja

Aizvadītajā diennaktī ieceļošana Latvijā liegta 14 ārzemniekiem, tostarp trijiem Ukrainas un diviem Krievijas pilsoņiem drošības apsvērumu dēļ.

Kā informēja Valsts robežsardzē (VRS), Terehovas, Pāternieku, Silenes, Grebņevas un Lidostas "Rīga" robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta diviem Ukrainas pilsoņiem, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, četriem Moldovas pilsoņiem, jo ārzemniekiem nebija derīgu ceļošanas dokumentu, kā arī diviem Moldovas pilsoņiem, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi.

Vēl trijiem Ukrainas un diviem Krievijas pilsoņiem ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas aizsūtītas atpakaļ uz izceļošanas valsti.

Grebņevas un Terehovas robežkontroles punktā konstatēti divi Ukrainas un divi Krievijas pilsoņi, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Savukārt lidostas "Rīga" robežkontroles punktā konstatēti divi uz Londonu izceļojoši Latvijas pilsoņi un divi uz Mančesteru izceļojoši Latvijas pilsoņi, kuru dokumenti nebija derīgi izceļošanai uz Lielbritāniju, tāpēc šīm personām liegta izceļošana no Latvijas.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti 10 personām - četriem Azerbaidžānas, diviem Uzbekistānas, diviem Lietuvas, vienam Krievijas un vienam Vjetnamas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas ceturtdien saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 17 personām - sešiem Baltkrievijas, trīs Kazahstānas, diviem Krievijas, vienam Latvijas, vienam Kirgizstānas, vienam Serbijas, vienam Turcijas, vienam Ukrainas un vienam Ungārijas pilsonim.

Aizvadītajā diennaktī kopumā VRS amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatējušas 53 likumpārkāpējus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu