Sākusies akcija "Saulespuķes Ukrainai: bez Tevis nav uzvaras"

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Saulespuķe.
Saulespuķe. Foto: Darek Delmanowicz / EPA

24. martā sākas akcija "Saulespuķes Ukrainai: bez Tevis nav uzvaras", kurā ikviens cilvēks, organizācija un darba kolektīvs aicināti sēt saulespuķes un lolot to stādiņus, lai turpinātu izrādīt atbalstu Ukrainai un Ukrainas cilvēkiem tās cīņā pret Krievijas agresiju, informēja Latvijas Pilsoniskajā aliansē.

Alianses direktore Kristīne Zonberga stāstīja, ka pirms gada, kad Latvijas sabiedrība tika aicināta sēt un lolot saulespuķes, lai paustu atbalstu Ukrainas tautai, šķita, ka karš pavisam drīz beigsies un saulespuķes uzziedēs brīvai un drošai Ukrainai. Taču karš turpinās, un ukraiņiem gan Latvijā, gan Ukrainā joprojām nepieciešams visa veida atbalsts, tāpēc alianse arī šogad aicina sēt saulespuķes, parādot, ka savās domās un darbos joprojām esam ar Ukrainu.

Saulespuķu lauki ir viens no Ukrainas simboliem, tāpēc saulespuķes cilvēkiem dažādās pasaules malās ir kļuvušas par vienu no Ukrainas brīvības un solidaritātes atbalsta zīmēm. Tāpat saulespuķe ir dzīvības un gaismas simbols. Ukrainas vēsturē saulespuķes tikušas izmantotas kā miera simbols jau iepriekš, īpašu nozīmi iegūstot 1996.gadā, kad, Ukrainai atsakoties no kodolieročiem, saulespuķes tika iestādītas bijušajā raķešu bāzē.

Akcijas organizatori aicina dalībniekus dalīties ar savu saulespuķu sēšanas un audzēšanas pieredzi sociālajos tīklos, izmantojot tēmturus "#SaulespuķesUkrainai" un "#BezTevisNavUzvaras".

Latvijas Pilsoniskā alianse ir neatkarīga jumta nevalstiskā organizācija pilsoniskās sabiedrības un demokrātijas stiprināšanas jomā, kuras misija ir pārstāvēt pilsoniskās sabiedrības, tai skaitā biedrību un nodibinājumu kopējās intereses, kas balstītas uz demokrātijas pamatbrīvībām un cilvēktiesībām. Latvijas Pilsoniskā alianse apvieno vairāk kā 130 biedrus, kas kopumā aptver aptuveni 70 000 privātpersonas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu