Francijas protestu dēļ atlikta Čārlza III vizīte

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Lielbritānijas karaļa Čārlza III vizīte Francijā, kas bija plānota no svētdienas, atlikta protestu dēļ, kas valsti pārņēmuši saistībā ar valdības apstiprināto pensiju reformu, pavēstīja Francijas prezidenta birojs.

Bija plānots, ka Čārlzs III pirmajās valsts vizītēs kopš kļūšanas par monarhu apmeklēs Franciju un Vāciju, šādi uzsverot Lielbritānijas centienus veidot tiltus ar Eiropas kaimiņiem pēc spriedzes, ko attiecībās radījis breksits.

Neskatoties uz Francijas vizītes atcelšanu, Čārlza III vizīte Vācijā notiks kā plānots - no trešdienas līdz piektdienai, paziņoja Vācijas prezidenta Franka Valtera Šteinmeiera birojs. Paredzēts, ka Čārlzs III apmeklēs Vāciju kopā ar karalieni konsorti Kamillu. Par godu viņiem plānots bankets Belvjū pilī, paredzētas dažādas tikšanās Berlīnē un Brandenburgas zemē.

Čārlzs III arī teiks runu Bundestāgā, un Šteinmeiers ar kundzi plāno pavadīt britu karali un karalieni konsorti uz Hamburgu.

Francijas prezidenta biroja paziņojumā teikts, ka Francijas un Lielbritānijas valdības pieņēma lēmumu par vizītes atlikšanu pēc prezidenta un karaļa šā rīta telefonsarunas.

"Valsts vizīte tiks pārplānota, cik vien drīz iespējams," norādīts paziņojumā.

Francijā vairāk nekā miljons cilvēku ceturtdien piedalījās demonstrācijās pret pensiju reformu, bet Parīzē izraisījās protestētāju un policistu sadursmes.

Parīzē policisti pielietoja pret protestētājiem asaru gāzi un stekus pēc tam, kad vairāki protestētāji apmētāja kārtības sargus ar akmeņiem un petardēm.

Citur protestētāji uz ielām sakurināja ugunskurus un aizdedzināja atkritumus. Ugunsdzēsējiem nācās iejaukties, lai tos apdzēstu.

Iekšlietu ministrs Žeralds Darmanēns paziņojis, ka sadursmēs ievainoti 123 policisti un žandarmi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu