Apceļo Latviju! ⟩ Radīts pirmais audio gids Lapmežciema pagastam

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: publicitātes.

Lapmežciema pagastā no 2023. gada marta vidus ikvienam pieejams audio gids jeb klausāmtakas, kuru pavadībā doties izzinošās pastaigās pa pludmali un cauri piejūras ciemiem.

“Daudzi iecienījuši mūsu ciemus pastaigām pie jūras un dabā. Mēs vēlējāmies radīt papildus aktivitāti, kas būtu reizē izklaidējoša, izglītojoša un palīdzētu vairāk iepazīt mūsu piejūras ciemus,” stāsta Jūrciemu iedzīvotāju biedrības “Labklājībai” vadītāja Dace Treimane-Freimane.

“Audio gids pavisam noteikti ir ieguvums mūsu ciemiem. Tas piedāvā jaunu aktivitāti kā vietējiem iedzīvotājiem, tā tūristiem, turklāt – tādu aktivitāti, kas pieejama jebkurā gadalaikā, pilnīgi bez maksas ikvienam viņa viedtālrunī, gan latviešu, gan angļu valodā.”

Lai piekļūtu audio gidam, viedtālrunī jālejupielādē bezmaksas aplikācija “izi.travel” un meklētājā jāatrod Lapmežciema pagasts vai arī – jānoskenē maršrutu QR kodi. Tie pieejami pagasta teritorijā pie informāciju stendiem un Jūrciemu sociālo tīklu kontos. Tāpat audio gids atrodams izi.travel tīmekļa vietnē.

Jūrciemu audio gids šobrīd piedāvā 3 maršrutus jeb klausāmtakas:

  • “Bigauņciems – Lapmežciems”,
  • “Lapmežciems-Ragaciems”,
  • “Kino pieturvietas”.
Foto: publicitātes.

Tos iespējams izstaigāt gan atsevišķi, gan apvienot vienā 12 kilometru pārgājienā. Jūrciemu iedzīvotāju biedrības “Labklājībai” vadītāja Dace Treimane-Freimane norāda, ka maršruti veidoti tā, lai ietvertu gan pastaigu gar jūru, gan ciemu apskati, kā arī audio gids papildināts ar vizuālajiem materiāliem un karti, kurā atzīmētas apskates vietas.

Izzinošo pastaigu laikā iespējams vairāk uzzināt gan par tādiem objektiem kā Lapmežciema skola, kas atrodas senā kroga vietā, par sedumiem un abām bākām, gan arī par tādām vēsturiskām vietām un notikumiem, kas mūsdienās dabā vairs nav vērojami – piemēram, par Lapmeža muižu, pirmo skolu Bigauņciemā un kino filmēšanas vietām.

Projekts “Klausāmtakas – audio gida izveide Lapmežciema pagastā” īstenots, pateicoties vietējās rīcības grupas “Partnerība laukiem un jūrai” organizētam projektu konkursam sabiedrisko aktivitāšu dažādošanai. Projektu finansējis Lauku atbalsta dienests, līdzmaksājumu nodrošinājusi Tukuma novada dome. Audio gida izveidē biedrība “Labklājībai” sastrādājusies arī ar Lapmežciema muzeju un vietējiem iedzīvotājiem, apkopojot materiālus par apkaimi.

Šāda veida audio gids, kas brīvi pieejams ikvienam viedtālruņa īpašniekam un pilnībā bez maksas, ir pirmais ne vien Lapmežciema pagastā, bet arī Tukuma novadā. Jūrciemu iedzīvotāju biedrība plāno, ka ar laiku būs iespēja piedāvāt audio gidu vēl arī citos maršrutos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu