Ekskluzīvi TVNET ⟩ Kasparovs: Baltijas nākotne ļoti atkarīga no tā, kāds iznākums būs karam Ukrainā (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Baltijas valstu nākotne ļoti lielā mērā būs atkarīga no tā, kāds iznākums būs karam Ukrainā, un, par laimi, Rietumvalstis to apzinās, intervijā portālam TVNET norāda Kremļa kritiķis Garijs Kasparovs. Viņš atrodas Rīgā, kur 25.martā notiek organizācijas "Brīvās Krievijas forums" rīkotā 4. Pretkara konference.

"Baltijas valstis un Polija jau gadiem, pat gadu desmitiem runā par draudiem no Krievijas puses. Paldies Dievam, Rietumu politiķi uzņēma Poliju un Baltijas valstis NATO, jo citādi mēs varbūt redzētu Krievijas tankus iebraucam Rīgas, Viļņas un Tallinas ielās," norāda Kasparovs.

"Domāju, tagad ir skaidrs, ka tas bija labs lēmums, kas pasargāja Baltijas valstis no Krievijas karavīru atgriešanās. Taču Baltijas valstu un Austrumeiropas nākotne ļoti atkarīga no tā, kāds iznākums būs karam Ukrainā. Ukrainas armija viena pati dara to, kam NATO gatavojusies gadu desmitiem. Kops 1949.gada, kad alianse tika dibināta, tās vienīgais mērķis bija glābt brīvo Eiropu no padomju Krievijas agresijas. Šī cīņa notiek tagad, un to izcīna viena valsts, kura tehniski nemaz nav NATO dalībvalsts."

"Dievs pasargi, ka Putinam tādā vai citādā veidā izdosies paturēt šīs teritorijas. Tad briesmās ir visi," viņš uzsver. "Šobrīd visi to saprot. Amerikāņi, eiropieši… Vācijas politikā redzamas dramatiskas pārmaiņas. Vācija gadu desmitiem negribēja nekādu saistību ar karošanu un nespēja iedomāties, ka varētu sūtīt vācu tankus cīņā pret krieviem Ukrainā. Tagad tas notiek. Jo ir skaidrs – ja Ukrainai neizdosies apturēt un iznīcināt Putina armijas, tad NATO karavīriem vajadzēs aizstāvēt NATO teritorijas. Un tas jau ir pavisam cits stāsts."

Pilnā intervija nākamnedēļ tiks publicēta tiešsaistes žurnālā "Klik"!

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu