Video un foto ⟩ Straujā Amata raisa lielu laivotāju interesi; glābējiem nācies sniegt palīdzību vienam cietušajam (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Dace Spalviņa/www.dacesfoto.lv

Sestdien plkst.16.45 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz glābšanas darbiem Cēsu novada Drabešu pagastā, kur Amatas upē no laivas bija izkritis laivotājs, informēja VUGD.

Kā norāda VUGD pārstāvji, laivotājs saviem spēkiem nokļuva Amatas upes krastā, taču savainojuma dēļ pats nevar nokļūt mājup.

Glābēji mērojuši apmēram vienu kilometru garu ceļu gar upi līdz cietušajam cilvēkam.

Kopumā tika atrasti divi cilvēki, kuri krastā bija izkļuvuši pirms VUGD ierašanās. Viens no viņiem notikumā cieta. Šobrīd abi cilvēki nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Ļoti pieredzējuši laivotāji vienmēr atgādina, ka Amata pavasarī nav tāds iesācēju prieka brauciens.

Pateicamies fotogrāfei Dacei Spalviņai par iesūtītajām fotogrāfijām!

Foto: Laivotāji Amatas upē

Jau ziņots, ka centrālās Vidzemes daļā spēkā ir oranžās pakāpes brīdinājums par Amatas upes krastu palienes un zemākas vietas applūšanu, kā arī plašāku teritorijas applūšanu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoloģijas centra (LVĢMC) dati.

Tikmēr Latvijas austrumu daļā spēkā ir dzeltenās pakāpes brīdinājums par augstu ūdenslīmeni.

LVĢMC informē, ka atlikušajā nedēļas nogalē dienā gaidāms silts laiks, ka arī gaidāmi vietām nokrišņi. Upju notece palielināsies, straujāk Latvijas austrumdaļas upju baseinos. Paaugstināsies ūdenslīmenis, plašāk applūdīs palienes un zemākās vietas.

Marta beigās un aprīļa sākumā naktīs gaidāms sals, tad ūdeņu pieplūde upēm nedaudz mitēsies, samazināsies upju notece un pazemināsies ūdenslīmenis.

LVĢMC brīdina, ka ezeros joprojām ir ledus, un tas zaudē savu izturību. Šī iemesla dēļ atrasties uz ledus ir bīstami.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu