Krievija nodos Baltkrievijai vienu "Iskander" sistēmu, ko var izmantot arī kodolieročiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EVGENY STETSKO

Krievija nodos Baltkrievijai vienu raķešu sistēmu "Iskander", kuru var izmantot arī kodolieročiem, sestdien televīzijas intervijā paziņoja Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

Viņš teica, ka tā esot atbildes reakcija uz tādu pašu ASV un to sabiedroto rīcību.

Putins piebilda, ka 1.jūlijā Baltkrievijā tiks pabeigta kodolieroču glabātava, kā arī apliecināja, ka Krievija Baltkrievijā izvietojusi desmit lidmašīnas, kas spēj pārvadāt taktiskos kodolieročus.

Viņš uzsvēra, ka Krievija nenodos Baltkrievijai taktiskos kodolieročus, bet gan izvietos tos līdzīgi kā ASV esot izvietojušas Eiropā savu arsenālu.

Tāpat Putins solīja, ka Krievija izvietos vājinātā urāna munīciju, ja Kijiva saņems tādu bruņojumu no Rietumvalstīm. Lielbritānija nesen solīja, ka varētu to piegādāt Ukrainai.

Jau 2022.gada marta beigās Ukrainas armijas ģenerālštābs ziņoja, ka Baltkrievijas teritorijā ir novērota Krievijas raķešu piegāde "Iskander" sistēmām, kuras Baltkrievijas teritorijā atrodas vismaz kopš pagājušā gada decembra. Šogad janvārī Baltkrievijas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka var tās "autonomi izmantot".

Par "Iskander" Baltkrievijas režīma līderis Aleksandrs Lukašenko vairākkārt ir runājis ar Putinu, kurš cenšas panākt, ka Lukašenko karā Ukrainā iesaista arī savu armiju.

Krievijas atkārtotajam iebrukumam Ukrainā turpinoties jau vairāk nekā gadu, arvien izskan bažas par iespējamu kodolieroču izmantošanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu