Putins joprojām ticot, ka viņam izdosies iekarot Ukrainu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Krievijas diktators Vladimirs Putins turpina uzskatīt, ka viņam tomēr izdošoties karā Ukrainā “gūt pilnīgu uzvaru”, teikts ASV Kara pētījumu institūta (ISW) jaunākajā ziņojumā par situāciju Ukrainā.

Līdz šim nekas – nedz Ukraina, nedz Rietumi – nav spējuši Putinu pārliecināt, ka viņam būtu jāsāk izskatīt jebkādi nestandarta vai kompromisa risinājumi.

Tā vietā Putins joprojām ir koncentrējies uz savu sākotnējo mērķu sasniegšanu, tikai tagad viņš to mēģinās panākt ar ilgstoša konflikta starpniecību.

Putins joprojām tic, ka viņš karā uzvarēs, vai nu uzspiežot Ukrainai savu gribu ar spēku, vai arī salaužot ukraiņu tautas gribu pēc tam, kad būs izsīcis atbalsts, ko Ukraina saņem no Rietumiem, teikts ISW ziņojumā.

Pēdējā pusgada laikā Krievija uzbrukumā Ukrainā sūtījusi lielāko daļu no 300 000 cilvēku, kas tika mobilizēti pagājušā gada rudenī, kā arī līdz pat 40 000 ieslodzīto, kas karam savervēti cietumos, tomēr šim Krievijas centieniem nekādu vērā ņemamu panākumu nav bijis.

Tikmēr Rietumu un Ukrainas amatpersonas, kā arī mediji, pēdējā laikā arvien aktīvāk runā par tuvākajā laikā gaidāmo Ukrainas pretuzbrukumu.

Tam būtu jāliek Putinam aizdomāties, ka Krievija vairs nav spējīga savu gribu Ukrainai uzspiest ar spēku un ka būtu jāsāk meklēt kaut kādus kompromisus. Tomēr šādu secinājumu Putins joprojām nav izdarījis, uzskata ISW analītiķi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu