Sieviete uzkrīt indīgam augam un piedzīvo prātam neaptveramas sāpes

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Twitter / @Planthropology_

Četru bērnu mātei Austrālijā pamatīgi nepaveicās, kad viņa uzkrita indīgam augam, kas viņu neganti sadzēla. Sieviete vēlāk stāstīja, ka sāpes bija krietni lielākas nekā dzemdībās piedzīvotās.

42 gadus vecā Naomi Luisa no Austrālijas pilsētas Kērnsas, vizinoties ar kalnu divriteni, no tā nokrita un uzslīdēja indīgajam augam. Viņai tika sadzeltas abas kājas, liekot viņai piedzīvot “100% drausmīgākās sāpes mūžā”.

“Sāpes vienkārši bija neizturamas. Mans organisms tika līdz sāpju slieksnim, un tad es sāku vemt. Man ir četri bērni – trīs nākuši pasaulē ar ķeizargriezienu, viens dabiskā ceļā. Dzemdību sāpes nestāv ne tuvu,” Luisa stāstīja izdevumam “ABC News Australia”.

“Dendrocnide moroides” jeb dzeļošais koks ir cēlies Malaizijas, Indonēzijas un Austrālijas lietusmežos. Viss augs - kāts, lapas un ziedi - ir klāts ar sīkiem indīgiem matiņiem, kas satur toksīnus. Šie matiņi var iedurties ādā un tur palikt pat gadu. Sāpes ir tik neizturamas tāpēc, ka auga neirotoksīni neļauj izslēgties dažiem sāpju receptoriem, radot dienām un pat nedēļām ilgas ciešanas.

Pēc tam, kad augs Luisu bija sadzēlis, vīrs nogādāja viņu vietējā aptiekā, kur iegādājās kāju vasku, ar ko cerēja aizvākt ādā iedūrušos matiņus. Paralēli tam tika gaidīta mediķu ierašanās.

Arī citi nelaimīgie, kas saskārušies ar šo augu, stāsta, ka sāpes ir tiešām nepanesamas. Tas esot kā apdedzināties ar karstu skābi un reizē saņemt strāvas triecienu.

Luisa tika nogādāta slimnīcā, kur pavadīja septiņas dienas. Ārstēta viņa tika ar kompresēm un medikamentiem. Tiesa, pretsāpju līdzekļus Luisa beidza lietot tikai vairākus mēnešus pēc negadījuma.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu