Gauja iziet no krastiem Ādažu pusē

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ādažos, ceļoties ūdens līmenim Gaujas upē, applūst privātmāju teritorija
Ādažos, ceļoties ūdens līmenim Gaujas upē, applūst privātmāju teritorija Foto: Ādažu novada pašvaldības policija

Ādažu novadā Gauja vairākās vietās ir izgājusi no krastiem un novērojami pavasara plūdi, taču pagaidām salīdzinoši nelielās teritorijās, informēja Ādažu domes pārstāvis Jānis Pārums.

Pagājušajā nedēļā, ūdens līmenim Gaujā turpinot celties, aptuveni 500 kvadrātmetru platībā applūda Cīruļu iela Kadagā, pie ciemata "Saules pļavas", kur tika slēgta satiksme.

Carnikavas pagastā pie "Korandes" ir izskaloti krasti, tāpēc pašvaldība aicina iedzīvotājus būt ļoti uzmanīgiem, atrodoties ūdenstilpņu tuvumā.

Iepriekšējās dienās ūdens līmenis pakāpeniski cēlās, bet pēdējās diennakts laikā nokrities par dažiem centimetriem un, saskaņā ar jaunākajiem datiem, turpina kristies. Pēc Ādažu novada pašvaldības policijas informācijas, augstākais ūdens līmenis Gaujā pēdējās dienās bijis 1,92 metri, bet kritiskā robeža ir 2,35 metri.

Ledus sablīvējuma izraisītos plūdos, piemēram, šī gada sākumā, ūdens līmenis strauji cēlās, taču pēc tam tikpat strauji kritās. Paredzams, ka šoreiz ūdens līmeņa samazināšanās būs pakāpeniska.

Šogad ir augsti gruntsūdeņi, zeme vēl ir cieta, tai atsalstot ūdens līmenis var paaugstināties.

Pēc Pāruma vārdiem, esot jāņem vērā arī tas, ka pie Amatas, kas ir viena no Gaujas lielākajām pietekām, un Gaujas augštecē vērojams gan sniegs, gan aizsalusi augsne, tāpēc teritoriju applūšanas risks joprojām saglabājas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu