Pārtraucot nedēļām ilgo streiku, Parīzē darbu atsāks atkritumu savācēji

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TERESA SUAREZ

Parīzē trešdien darbu atsāks atkritumu savācēji, pārtraucot nedēļām ilgo streiku, un protesti pret Francijas prezidenta Emanuela Makrona valdības pieņemto pensiju sistēmas reformu, šķiet, pamazām mazinās.

Atkritumu izvedēju streika dēļ Parīzē sakrājušies līdz 10 000 tonnu atkritumu, kas atbilst Eifeļa torņa svaram. Atkritumu kalni kļuvuši par simbolu sabiedrības neapmierinātībai ar pensiju sistēmas reformu, kurā galvenā sastāvdaļa ir pensionēšanās vecuma paaugstināšana no 62 līdz 64 gadiem.

Arodbiedrība CGT, kas pārstāv atkritumu izvedējus, šodien paziņoja, ka trīs nedēļas ilgais streiks ir beidzies.

Parīzes sakopšana un protestējošo skaita samazināšanās daudzu skatījumā liecina par protestu beigu sākumu.

"Cilvēki sāk no tā nogurt. Bijis pārāk daudz vardarbības. Parīzē valda juceklis," ziņu aģentūrai AP atzinusi kāda Parīzes iedzīvotāja.

Mākslinieks Bisks, kurš streika laikā veidojis skulptūras no atkritumiem, sacīja, ka viņa darbs devis zināmu vieglumu citādi saspringtajiem protestiem.

Mākslinieks stāstīja, ka kopš 6.marta izveidojis aptuveni 100 skulptūras no atkritumu maisiem.

Protestos otrdien Parīzē tika aizturēti vairāki desmiti cilvēku un uzliesmoja vardarbība, bet visā valstī protestos piedalījās ievērojami mazāk cilvēku nekā iepriekš.

Iekšlietu ministrija aplēsusi, ka Francijā otrdien protestēja aptuveni 740 000 cilvēku. Pirms piecām dienām demonstrācijās piedalījās vairāk nekā miljons cilvēku.

Tomēr arodbiedrības ir apņēmības pilnas turpināt cīņu pret pensiju reformu un 6.aprīlī ieplānojušas jaunus streikus un protestus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu